Для пасажирів Донецька залізниця зробить вагон із ванною

Для пасажирів Донецька залізниця зробить вагон із ванноюУгода передбачає здійснення капітально-відновлювального ремонту вагон-салону, призначеного для VIP-перевезень.
Донецька залізниця 25 червня за результатами тендера уклала угоду з \”Дніпровагонрембуд\” на ремонт пасажирського вагону вартістю 1 мільйон гривень.

Про це повідомляють \”Наші гроші\”, посилаючись на \”Вісник державних закупівель\”.

Що саме потрібно зробити в ході ремонту невідомо, оскільки технічне завдання не опубліковано.

Загалом \”Дніпровагогрембуд\” спеціалізується на виготовленні вагон-салонів, які роблять із 30-річних німецьких вагонів, проводячи капремонт.

Вартість ремонту становить приблизно стільки ж, скільки коштує простий пасажирський вагон Крюківського заводу – 1 мільйон гривень.

Замовлення вагону-салону від Донецької залізниці становить близько 2.8 тисяч гривень на добу, тому річна виручка складає максимум півмільйона гривень.

Вагон-салон розрахований на 11 місць, має великий зал, кухню, просторе спальне купе. Кухня обладнана холодильником, мікрохвильовою піччю і електроплитою. У залі є м’який куточок, комп’ютер, аудіо-та відеообладнання. У спальному купе розташовані ліжко, письмовий стіл, шафа, кондиціонер і ванна кімната.

Передбачено також спеціальне купе для охорони та провідників.

Більше того, клієнт може обрати будь-який маршрут прямування вагону-салону в межах графіка руху поїздів, у тому числі в країни СНД і Балтії.

Як відомо, Мінінфраструктури з ініціативи \”Укрзалізниці\” вирішило у два етапи підвищити вартість проїзду по Україні у плацкартному та купейному вагонах – по 10% у липні та жовтні.

Міністр Володимир Козак назвав це рішення необхідним, бо коштів \”Укрзалізниці\” не вистачає на нормальне технічне обслуговування пасажирських вагонів.

peredplata