На Буковину повернулась чупакабра

На Буковину повернулась чупакабраНа Буковині знову заговорили про чупакабру. Цього разу на Хотинщині. Там у селі Зарожани вночі невідома істота вбила козу та вівцю. Причому, зробила це не так, як роблять собаки, лисиці чи вовки. З тварин випито кров, усі їхні нутрощі неушкоджені, натомість, виїдені статеві органи.

Назарчик, дитина: \”Я з козичкою не граюся, бо вона мене б\’є. Я граюся з овечкою, бо в неї нема рогів\”.

Про те, що сталося в Зарожанах – говорить все село і лише чотирирічний Назарчик не знає, куди поділися його улюблені домашні тваринки. Ще звечора, коли малий грався на подвір\’ї, коза та овечка паслися в садку. Наступного ж дня хлопчик їх вже не побачив.

Першим тварин у садку помітив дідусь, коли удосвіта вийшов з хати. Коза лежала у траві і не рухалася.

Єфрем ЧОРНИЙ, дідусь: \”То все роздерто там, у шиї дірка така, що можна легко три-чотири пальці вкласти. Крові вже не було. Подертий бік трохи. Вим\’я було в кози велике, стало, як мале відерце. Її не доїли того вечора, але воно ціле, не подряпане, та сплюснуте\”.

Переляканий від побаченого дідусь одразу ж покликав сусіда. Той теж очам своїм не повірив – біля кози у кількох метрах лежала і овечка.

Валентин БУРЛАКА, сусід: \”Вівця теж – уся шия розірвана, шматок такий десь 30 на 30 самої шкіри здертої з самого боку і десь метрів 2-3 від самої вівці валялося\”.

Господарі двору одразу ж викликали міліцію та ветлікаря. Перші прийняли їхню заяву та поїхали у інших справах. Другий припустив – це справа лап хижака, щоправда якого – не уточнив. Жодних експертиз ніхто так і не проводив, тварин закопали глибоко в землю. Звістка швидко облетіла все село, тепер усі гадають, чиїх це лап справа.

Руслан ЧОРНИЙ, господар двору: \”Хто ж таке може зробити? Який хижак? Може собака в когось така є, що може отак легко увійти до чужого двору? А можливо це в когось така сеціально виведена тварина, яка буде з\’їдати курей, тварин для того, щоб не було на ринку молока від свійської худоби чи яйця? Щоб його можна було купити тільки в промислово вирощених, на великих фермах, у великого бізнесу. Як це так, що я не можу мати молока від кози, бо її щось так звіряче з\’їло?\”

Минулого року дивну істоту бачила господиня цього ж двору, коли поверталася додому автомобілем. Цей випадок в сім\’ї швидко забули, тепер же його знову пригадали.

Оксана ЧОРНА, господиня двору: \”Я їхала, це смеркалося, десь під вечір, і вистрибнуло воно перед автомобілем. Спочатку на чотирьох, потім стало так на дві задні лапи. Якби вагалося, куди бігти – чи вперед, чи назад, бо злякалося світла від авто. І назад побігло в сад. З\’явилося і зникло. Це було секунди просто, я була в загадці, що це таке. Ніколи такого не бачила, саркастично ставилася до всього, що чула про чупакабру\”.

Схожу за описами Оксани тварину пізніше бачили й інші селяни.

Світлана ЗАПЛІТНА, в.о. сільського голови: \”Стикалися, говорили люди, що десь бачили на полі дивну таку тварину, яка мала короткі передні лапи і довгі задні. Похожа на собаку, на вовка. Але так більше, ніхто в селі не постраждав від неї, так як кажуть, що є така чупакабра, яка виїдає тварин по черзі. Такого ніколи в нас не було, це перший факт, що тварини постраждали від невідомої звірини\”.

Тепер в селі лише й розмов про цей випадок. Більшість людей вважає – в село занадилася чупакабра, про яку вже неодноразово розповідали як місцеві, так і центральні канали. Фотографії тварин господарі показали місцевому мисливцю, котрий добре розуміється на собаках та вовках.

Сергій, мисливець: \”Собаки і вовки – вони роз\’їдають в першу чергу живіт і нутрощі, а далі їдять вже все інше. А статевих органів? От припустимо в худоби можуть ще вим\’я їсти. Тут воно не тронуте. Це не собаки, це виключено. Вони б пірвали, розірвали би повністю, голову б відгризли. Це для мене шок. Лисиця такого не робить, вовк також. Перший раз таке бачу\”.

Поки загадкової істоти не впіймали і ситуацію не роз\’яснили, селяни зізнаються – страшно вночі кудись виходити, та й сон вже не береться. Більшість не ввечері, а раніше заганяє до хлівів худобу, забирає з вулиць дітлахів та зачиняється в будинках.

Віктор, житель села: \”Не собаки, бо вони боються того, воють. Вони не должні боятися, бо їх тут троє є, а вони боют. Оце шо прийшло, я не видів його, але собаки його боються. Не знаю, шо прийшло – два нозі, штири, п\’ять, шість. Я вже дома боюса спати, в мене двері відкриті. А я боюса, бо кажут,шо може прийти, задушити, кров вісосати\”.

Олександр Хмель. Телеканал \”Чернівці\”.
Джерело

peredplata