На Буковині село Грушівка повстає. Люди вимагають моста

На Буковині село Грушівка повстає. Люди вимагають мостаПоки чиновники думали, як гарніше відкрутитись від необхідності відновлення моста, який сполучає Грушівку і Волоку Глибоцького району, терпіння у селян потроху тануло. Вони вже не вірять обіцянкам про світле майбутнє і міцні мости. Вони хочуть, аби влада їх почула і почала будівництво. Ми писали про ситуацію, за якої волоківський кут в півсотні хат опинився ніби за бортом села. Адже і церква, і кладовище – по той бік річки, яка в 2010 році знесла старий міст. Тепер людям доводиться долати з десяток кілометрів, хоча раніше досить було перейти міст. Сміливці долають Дерелуй убрід.

Обіцяли людям збудувати міст і в районній владі, і в обласній. Навіть нещодавно, 5 серпня, голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру, уродженець Волоки, сказав представникам ініціативної групи села, що документи щодо моста вже розглядаються у Києві та на днях очікується звідтіль погодження. І щойно воно надійде, одразу роботи буде розпочато.

Але вже не раз усе це чули мешканці Грушівки. І не один рік. Уже не вірять.

Тому зібрались 7 серпня зрання. Чекали представників районної влади. Дочекались. Вимагали, аби ті не на словах, а на папері пообіцяли негайно розпочати роботи з відновлення моста. Ті відмовлялись. Тоді зо півсотні людей вийшли на трасу міжнародного значення «Чернівці-Порубне» і почали перекриття руху транспорту. Сяке-таке перекриття тривало зо півгодини. Владники сказали, що вже понеділкової днини розпочнуть роботи. Але мешканці Грушівки владі вже не вірять.

— Якщо до середи не почнуть робіт, перекриємо ще раз трасу, — запевняють грушівчани.

Та тепер вони чинитимуть далекоглядніше. Адже цього разу міліція скеровувала транспорт на Тарашани. Тому в середу, 14 серпня, перекриватимуть рух саме там.

Люди втомились чекати від влади, за яку справно голосують на усіх виборах (це вотчина партії регіонів), обіцяного. Їм треба не слів, а діл.

На Буковині село Грушівка повстає. Люди вимагають моста
На Буковині село Грушівка повстає. Люди вимагають моста
На Буковині село Грушівка повстає. Люди вимагають моста
На Буковині село Грушівка повстає. Люди вимагають моста

Світлини Мирослава Пентелейчука

peredplata