В чернівецькому вузі виправляють результати тестів?

В чернівецькому вузі виправляють результати тестів? До редакції звернулась абітурієнтка Буковинського державного фінансово-економічного університету Віра Лазоряк. За її словами, визначення результатів вступного випробування за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістр» заочної форми навчання, який вона склала, відбулось з грубим порушенням.

Не погоджуючись з низьким результатом своєї роботи та сумніваючись в об’єктивності оцінювання, вона подала апеляційну заяву на ім’я голови приймальної комісії. Коли дівчина отримала свою роботу, то побачила у тестових завданнях виправлення. Однак у протоколі засідання апеляційної комісії записано, що «письмова робота вступного випробування з фахових дисциплін абітурієнтки Віри Лазоряк є цілісною, візуально механічних пошкоджень і підтирань не виявлено». Тобто комісія заперечення абітурієнтки відхилила.

— Я проаналізувала результати рейтингу, і з’ясувалось, що студент, який не навчався, має вищий рейтинг од тих, хто сумлінно працював протягом усього навчання, — каже Віра. – Я впевнена, що у мене виправлено з правильної на неправильну 2 відповіді. Таким чином виставлено на 8 балів менше (загалом 168 з максимальних 200 балів). А у рейтингу кожен бал — на вагу золота. Адже у нас тільки 15 місць на магістратурі (5 державних і 10 контрактних).

Роман Ванзуряк, народний депутат України, 7 серпня надіслав відповідне звернення прокурору області Петру Ковалю з проханням вжити заходів прокурорського реагування для припинення порушень прав, свобод і інтересів громадян та інших порушень законності при визначенні результатів вступних випробувань у Буковинському державному фінансово-економічному університеті. Він взяв цю справу під особистий контроль.

peredplata