Суд відновив розгляд позову МТРК «Чернівці» до Нацради по цифровому конкурсу

Суд відновив розгляд позову МТРК «Чернівці» до Нацради по цифровому конкурсу14 серпня відбудеться судове засідання у справі за позовом МТРК «Чернівці» до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про визнання протиправним рішення від 15.04.2011р. № 824 у частині оголошення конкурсу на вільних каналах мовлення у багатоканальній мережі MX-5 у Чернівцях і прилеглих районах (територія категорія мовлення – регіональне та місцеве мовлення), та скасування рішень про визначення переможців конкурсу на цій території.

Позов був поданий до Окружного адміністративного суду м. Києва ще восени 2011 року, проте за клопотанням Національної ради провадження у справі було зупинено до прийняття рішення у іншій справі, розпочатій за позовом Незалежної асоціації телерадіомовників до Національної ради про визнання протиправним рішення № 824 від 15.04.2011 року про оголошення конкурсу на цифрове мовлення (територіальна категорія – регіональне та місцеве мовлення) в цілому по Україні.

У грудні 2012 року провадження було поновлено після того, як набуло законної сили рішення Окружного адміністративного суду м. Києва про відмову у задоволенні позову асоціації.
Розгляд справи неодноразово відкладався з метою заміни головуючого судді Федорчука А.Б., який взяв самовідвід, та залучення до розгляду справи в якості третіх осіб компаній – переможців конкурсу у Чернівцях і прилеглих районах: Чернівецької ОДТРК, ТОВ «Місто ТБ», ТОВ «Чернівецький промінь та ТОВ «Партнер ТВ». Усі переможці, окрім ТОВ «Партнер ТВ», яке відсутнє за місцем державної реєстрації, вступили у справу.

На сьогодні МТРК «Чернівці» – єдина телекомпанія в Україні, яка продовжує оспорювати в суді результати цифрового конкурсу на регіональне та місцеве мовлення.

«Ми очікуємо, що рішення суду буде справедливим, відповідно до закону. Маємо намір пройти всі судові інстанції від початку – до кінця і, якщо буде треба – звертатимемося в Європейський суд з прав людини», – зазначив Геннадій Сергєєв, директор МТРК «Чернівці».

Справу МТРК «Чернівці» веде юрист Незалежної асоціації телерадіомовників Фоміна Тетяна. Головуючий суддя – Погрібніченко Ігор.

Нагадаємо, 16 і 17 серпня 2011 року відбувся цифровий конкурс на частоти з регіональним покриттям, внаслідок якого 150 існуючих регіональних і місцевих компаній не отримали ліцензій на мовлення у цифровому форматі.

Прес-центр НАМ

peredplata