У питанні виселення мешканців гуртожитка у Глибоці можливий компроміс

У питанні виселення мешканців гуртожитка у Глибоці можливий компроміс Оскільки 10 вересня, згідно з повідомленням Відділу державної виконавчої служби Глибоцького районного управління юстиції мало відбутися примусове виселення декількох сімей, мешканці гуртожитку №1 Глибоцького професійного ліцею кількома днями раніше звернулися до народного депутата України Романа Ванзуряка з проханням врегулювати дане питання. Тому вранці у вестибюлі гуртожитку відбувся прийом громадян.

У ході зустрічі було вислухано позиції конфліктуючих сторін. Микола Макаревич, директор Глибоцького професійного ліцею, висловлюючись щодо ситуації про виселення, наголосив, що з його погляду, як директора, є проблема невиплат комунальних послуг. Тобто, після розриву договору з тими сім’ями, яких повідомлено про виселення, не платять за комунальні послуги. Також він сказав, що за час керівництва у ліцеї, він зміг вивести його на перше місце серед подібних навчальних закладів області. Тому йому, як директору ліцею, доводиться звертати більшу увагу на навчальний процес, а не на господарські справи гуртожитку. Для цього, за словами Миколи Макаревича, і створені посади юриста, бухгалтера та інші.

Друга сторона – люди, яких виселяють. Вони ще раз висловлювали своє обурення щодо таких дій. Це сім’ї з малими дітьми, інваліди , пенсіонери, які відали десятки роки ліцею. Тому, на їхню думку, вони мають повне право на приватизацію житла, зважаючи на дозвіл Міністерства про приватизацію ще у 2011 році.

Народний депутат України Роман Ванзуряк зазначив, що прибув сюди з метою недопустити виселення мешканців ліцею, а хто винен – повинні з’ясовувати уповноважені на це органи.

У розпалі суперечки важко було дійти згоди сторін. Микола Макаревич запропонував Роману Ванзуряку дійти компромісу за круглим столом. Після перемовин було погоджено, що мешканців гуртожитку ніхто не виганятиме. Для спрямування процесу у нормальне русло, Роман Ванзуряк запропонував розпочати розгляд справ по кожній сім’ї індивідуально, не створюючи соціальної напруги. Нагальним питанням для вирішення є подальша доля сімей з малолітніми дітьми, а також тих людей, які не мають іншої домівки. Тобто після виселення ці люди потраплять на вулицю. Тому у першу чергу потрібно подумати про цих мешканців, про забезпечення їх житлом. Чи це буде вирішено способом перегляду договорів, чи їм буде виділено інше житло – поки що мова не йшла, однак Микола Макаревич запевнив, що люди на вулиці жити не будуть. Згоди сторін було досягнуто.

Після цього Романа Ванзуряка у Відділі державної виконавчої служби Глибоцького районного управління юстиції, зважаючи на його бесіду з Миколою Макаревичом, запевнили, що вони також дотримаються цих домовленостей.

Однак не встиг Роман Ванзуряк зі своїми помічниками від’їхати, як поступив тривожний дзвінок – працівники виконавчої служби примусово виселяють одну з сімей. Народний депутат разом із помічниками повернувся на місце подій. В ході дискусії з працівниками виконавчої служби було досягнуто компроміс. Людей із помешкання ніхто не виганятиме.

Роман Ванзуряк наголосив, що зараз триватимуть пошуки вирішення даного питання. Будуть переглядатися договори тих людей, яким справді ніде жити. До кожної сім’ї буде застосовано індивідуальний підхід.

Прес-служба ЧОО ПП «УДАР Віталія Кличка»

peredplata