Як безкоштовно встановити газовий лічильник у Чернівцях (Оновлено). Відповідь \”Чернівцігаз\”

Народна трибуна

Крик душі
«Прочитавши оголошення в газеті про безкоштовне встановлення побутових лічильників газу, ще в лютому я звернувся із заявою до приватного акціонерного товариства «Чернівцігаз», але досі нема жодної реакції, — крик душі мешканця Чернівців з вулиці Головної Миколи ТРИКОЗЕНКА. – На моє нещодавнє звернення у телефонному режимі спеціаліст відповів, що наразі безкоштовно встановлюють такі лічильники тим абонентам, котрі звернулися у січні цього року. Не розумію, чому керівництво постачальника природного газу не враховує, що я – інвалід ІІ групи, дитина війни, так що маю право на першочергове встановлення. Чи мене, як і багатьох інших споживачів природного газу, використали, аби переукласти угоду в зв’язку зі зміною власника?»

Писк влади
У ПАТ «Чернівцігаз» повідомили, що станом на 16 вересня жодному заявнику з числа тих, хто звертався з приводу безкоштовного встановлення побутового лічильника газу в лютому нинішнього року, цієї послуги не надано. Цього року спеціалісти першочергово встановлюють прилади обліку газу в тих будинках, де є не лише газові плити, але й газові колонки – це проспект Незалежності, вулиці Стасюка, Коперника. І роботи здійснюються у квартирах певного будинку, а не вибірково по різних будинках.

Працівник ПАТ «Чернівцігаз» Богдан ДУТКА:
— Окрім всього іншого, інвест-програма, в якій прописано як, кому і коли маємо виконати роботи зі встановлення лічильників, на цей рік уже завершена. Заяви від споживачів природного газу ми прийняли, і коли надійде така програма на наступний рік, то виконаємо роботи в першу чергу для них. А до населення через ЗМІ підприємство дійсно зверталося, бо коли ми розпочали роботи, багато власників квартир нашим працівникам просто дверей не відчиняли і цього треба було якось уникнути.


Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

Офіційна відповідь Регіональної газової компанії Чернівцігаз
Вельмишановний пане Трикозенко, Регіональна газова компанія «Чернівцігаз» інформує Вас, про те, що пріоритет черговості встановлення лічильників газу визначений Законом України \”Про забезпечення комерційного обліку природного газу\” (N 3533-VI від 16.06.2011 р.). Згідно цього нормативного акту першочергове встановлення лічильників газу передбачено у споживачів, що проживають у квартирах та приватних будинках, в яких газ використовується комплексно, у тому числі для опалення. Наступною категорією споживачів, яким закон надає пріоритет у питанні встановлення лічильників газу є споживачі, що використовують газ для підігріву води та приготування їжі і лишень потім для споживачів, помешкання яких обладнані тільки одним газовим приладом – газовою плитою, як це і є у Вашому випадку. Відтак, тривалість Вашого очікування пов’язана як з пріоритетністю черговості встановлення лічильників газу, що визначена в законі.
Також, повідомляємо Вам, що збір заявок на встановлення приладів обліку газу здійснювався нашою Компанією саме для того аби визначити черговість встановлення лічильників газу у споживачів, помешкання яких обладнані одним газовим приладом. Облік черговості по заявках споживачів є дійсним, як і Ваше місце у черзі.
Ми розуміємо Ваше бажання якнайшвидшого встановлення лічильника газу у Вашому помешканні. На даний момент працівниками Регіональної газової компанії Чернівцігаз здійснюється встановлення лічильників газу для споживачів, помешкання яких обладнані тільки одним газовим приладом у позаплановому порядку. В той же час, дбаючи про своїх клієнтів та враховуючи, що Ви як інвалід ІІ групи, дитина війни потребуєте особливого піклування, запевняємо Вас, що послуги з встановлення лічильника газу у Вашій квартирі будуть надані у відповідності до черговості виконання заявок осіб тієї категорії населення, до якої Ви належите.
Зі свого боку, просимо Вас надати відомості щодо наявності у Вас інвалідності ІІ групи та статусу дитини війни, адже ні у Вашій заяві, ні в нашій базі даних таких відомостей не має.
Для додаткової інформації просимо звернутися у Відділ капітального будівництва та монтажно-ремонтних робіт за телефоном 54-91-28.
Дякуємо за Ваше розуміння!
З повагою,
Фахівець із зв’язків з громадськістю ПАТ «Чернівцігаз» Андрій Семенович

peredplata