В яку ціну колонки для народу в Чернівцях?

Як ми вже повідомляли, працівники ПАТ «Чернівцігаз» розпочали відключення у квартирах-«хрущовках» чернівчан водонагрівальних газових приладів у зв’язку з несправністю димовентиляційних каналів. Адже їх несправність несе загрозу безпеці та життю самих мешканців.
На жаль, міська влада, незважаючи на те, що про проблему було відомо ще у травні, жодних дій не вживала щодо ліквідації несправностей в димовентканалах.

В яку ціну колонки для народу в Чернівцях?

Мало того, вона намагається перекласти увесь фінансовий тягар та відповідальність на мешканців будинків. Спершу говорили про встановлення електронагрівальних пристроїв (які люди мали придбати, звісно, за власні кошти). Але від цієї ідеї відмовились, бо мережа не витримає. Так само відмовилась міська рада і від ремонту димовентиляційних каналів в «хрущовках», бо це дуже затратно.

Днями в міській раді відбулась нарада з цього питання. І там як варіант запропонували мешканцям «хрущовок» замість відключених приладів встановити газові парапетні котли (вартість яких становить від 2 500 грн.) та вирішили створити комісію з цього питання. При цьому людям доведеться ще й платити ПАТ «Чернівцігаз» за розробку документації, технічні умови. Отож загалом через безгосподарність міської влади чернівчани мають викласти зі своїх гаманців щонайменше по 3500 грн. А чи є ці гроші у них, нікого не цікавить.

З огляду на критичну ситуацію, яка склалась у місті у зв’язку з цим питанням (адже воно торкається майже 3 тисяч сімей), група депутатів Чернівецької міської ради зареєструвала пропозицію до секретаря Віталія Михайлішина провести 22 жовтня позачергову сесію, на якій розглянути питання «Про заходи щодо термінової ліквідації несправностей вентиляційних систем житлового фонду міста, що можуть викликати отруєння, пожежі тощо». Наразі очікується реакція влади (вона має на це максимум 10 днів, хоча, зважаючи на нагальність питання, могла б відреагувати оперативніше).

Також депутати просять зобов’язати виконком Чернівецької міської ради розробити заходи та пропозиції щодо вирішення цієї ситуації та подати їх на розгляд позачергової сесії.
Тому ця тема не закрита і ще не раз підніматиметься на сторінках нашого часопису.
Вл. інф.

peredplata