Українські дороги практично не готові до зими

Українські дороги практично не готові до зимиТакого висновку дійшли експерти ДАІ після проведення з 1 по 20 жовтня осіннього комісійного огляду вулично-дорожньої мережі, повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України.

За висновками експертів, у дорожньо-комунальних організацій відсутня необхідна кількість сучасної снігоприбиральної техніки, а більшість наявної знаходиться в непридатному стані. Вкрай повільними темпами йде заготівля достатньої кількості протиожеледних матеріалів (піщано-соляних сумішей), а також відсутній необхідний запас паливно-мастильних матеріалів.

Крім того, у ДАІ викликає серйозну стурбованість наявність ям на проїжджій частині автодоріг і вулиць, враховуючи, що більшість ям утворилися ще на початку весни. З причини того, що дорожньо-комунальними організаціями впродовж будівельного сезону роботи з ліквідації ямковості виконувались дуже повільними темпами, на сьогодні її загальна площа становить майже 2 млн. квадратних метрів.

На усунення недоліків, виявлених під час контрольних перевірок, посадовим особам дорожніх організацій вручено 843 обов’язкових до виконання приписи Державтоінспекції, більшість з яких не виконано.

За результатами узагальнення результатів проведення осіннього комісійного обстеження, з метою належної підготовки вулично-дорожньої мережі до експлуатації у зимовий період, Департамент ДАІ МВС України проінформує Мінінфраструктури і Мінрегіонбуд.

Джерело – corruptua.org

peredplata