За гранітні бордюри на Соборній площі переплатили

За гранітні бордюри на Соборній площі переплатилиГранітні бордюри, які встановили на Соборній площі, обійшлися у суму 850 гривень за кожен. Але, як з’ясувалося, їх можна було придбати за цінами вдвічі нижчими — приблизно 400 гривень за бордюр.

Журналіст \”МБ\” поцікавилася у житомирській фірмі, скільки коштує гранітний бордюр з доставкою.

– Метр погонний гранітного бордюру з доставкою коштує 370 гривень плюс 20 гривень фаска. Загальна сума становить 390 гривень за один бордюр. 850 гривень за бордюр із доставкою це дуже дорого.

Виходить за гранітні бордюри з міського бюджету преплатили понад 80 тисяч гривень.

На Соборній площі встановили 184 метра погонних гранітних бордюрів. За роботу мають сплатити понад 280 тисяч гривень.

Ні у департаменті ЖКГ, ні генеральний підярдник ПП Глиняний, який виконував роботи на Соборній площі, не змогли назвати фірму-постачальника.

На запитання, хто постачальник та де купували бордюри, директор департаменту Дмитро Сірман відповів, що департамент заключає угоду з підприємством і це його завдання, купити всі матеріали. А сам підприємець не зміг згадати назви фірми.

– Бордюри придбано у Житомирській області, – каже підприємець. – Не можу назвати фірму, бо я не пам’ятаю, а документи віддав у департамент ЖКГ.

Хоча у департаменті повідомили, що документів ще не отримували.

Журналісти \”МБ\” з’ясовувала, хто вирішив встановити на Соборній площі гранітні бордюри. Але дізнавшись про одне, з’ясували і деякі особливості закупівлі гранітних бордюрів на Соборній площі.

Джерело та світлина Молодий буковинець

peredplata