На Буковині інвалід війни не може отримати законне авто

На Буковині інвалід війни не може отримати законне авто

«Наш 90-літній батько впродовж тривалого часу перебуває у черзі на отримання спецавтомобіля і вже тричі йому пропонували, неначе назбитки, старезні техзасоби – «Таврії», що з якогось дива досі не списані та буцімто придатні до експлуатації, а нові машини щороку дістаються бозна кому, — крик душі доньок інваліда І-ї групи, учасника бойових дій з с. Михальча (кут Спаська) Сторожинецького району Миколи Григоровича Колцуна. – Нам дуже прикро, що такій старенькій людині наші владники не можуть врешті виділити сучасний, новий спецавтомобіль, аби батько хоч трохи встиг ним покористуватися.

Адже ніхто не знає, скільки ще часу йому залишилося прожити. Невже 90-літніх інвалідів-черговиків першої групи з простреленими ногами, як у батька, залишилося так багато? Чому, коли від його імені ми підняли це питання у департаменті праці та соцзахисту населення облдержадміністрації, нас змушували погодитися на 11-річну, 2002 року випуску «розвалюху», яку пропонували на наступні 5 років? Скільки ще 90-літній людині стояти в черзі? Чи мають совість ті, хто керує процесом отримання пільгових машин, дорікати родині тим, що не порекомендували батькові стати в пільгову чергу? Хіба ж ми знали про це? Чому ніхто з працівників управлінь чи відділів не роз’яснив нам цього питання?»

Як пояснюють у департаменті соцзахисту населення обладміністрації, Колцун Микола Григорович перебуває на черзі на отримання автомобіля з 23 листопада 2005 року під номером 10. Перша людина з таким статусом у цій черзі зареєстрована 18 травня 2005 року – на черговість впливає навіть один день. Там справді пропонували родині Миколи Григоровича ( як це ми робиться стосовно інших черговиків) автомобіль, яким вже користувалися, до підходу його черги на отримання нового транспортного засобу. Наразі таку машину ще можна отримати…

Заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Юрій Півень:

— Люди перебувають у черзі на отримання автомобілів згідно з поданими особистими документами. Наразі транспортні засоби отримують ті пільговики, котрі здали документи до органу соцзахисту та зареєструвалися у 2003 році. Ми не можемо вирішити питання надання автомобіля цьому інваліду, коли перед ним у списку ще є інші черговики. Хіба би попередній черговик відмовився, тоді технічний засіб, звичайно, запропонуємо наступному за ним.

Підготувала Наталія БРЯНСЬКА

peredplata