Івану Мунтяну вручили підозру в отриманні хабара за передачу в оренду санаторію Брусниця

Також підозру вручили приватному підприємцю.

Нагадаємо, сьогодні 4 лютого в кабінеті голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна детективи НАБУ проводили слідчі дії. Сьогодні йому вручили підозру у вимаганні та отриманні хабара. 

Також детективи НАБУ повідомили про підозру приватному підприємцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі»).

За даними слідства, голова Чернівецької обласної ради у липні 2019 року висловив прохання одному з підприємців Чернівецької області надати йому 400 тис. дол. США неправомірної вигоди за сприяння у передачі в оренду оздоровчого комплексу.

Слідство задокументувало, що впродовж серпня-жовтня 2019 року голова Чернівецької облради одержав від підприємця частину коштів у розмірі 180 тис. дол. США.

Розслідування наведених фактів детективи НАБУ здійснюють із серпня 2019 року.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/oficiyno-ivanu-muntyanu-vruchili-pidozru-v-otrimanni-habara-video-54553?utm_campaign=4873351&utm_source=sendpulse&utm_medium=push. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata