У ЧЕРНІВЦЯХ ПРЕДСТАВЛЯТЬ ВСЕУКРАЇНСЬКУ КОАЛІЦІЮ З НАДАННЯ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

У ЧЕРНІВЦЯХ ПРЕДСТАВЛЯТЬ ВСЕУКРАЇНСЬКУ КОАЛІЦІЮ З НАДАННЯ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИНа Буковині юристи зі всієї України обговорять шляхи покращення захисту прав громадян
Правники з усіх регіонів України зберуться у Чернівцях для розробки стандартів якості надання безоплатних правових послуг населенню. Керівники українських громадських організацій, приватних юридичних компаній та студентських юридичних клінік обговорять питання співпраці щодо надання безоплатних правових послуг. Конференція відбудеться в рамкахПроекту USAID «Правова країна» спільно з Міністерством юстиції України та Головним управлінням юстиції у Чернівецькій області.

Представники ЗМІ Буковини запрошуються на офіційне відкриття конференції в місті Чернівці в середу, 27 листопада, об 11:00 в приміщенні готелю «Буковина» (за адресою: вул. Головна, 141, 1-й поверх, конференц-зала). Початок реєстрації – о 10:30. Акредитація для журналістів проводиться до кінця вівторка, 26 листопада 2013 року, 18:00 за тел. (050) 904 22 61, (066) 643 01 14, або за електронною адресою: comm@pravovakrayina.org.ua. Контактні особи – Світлана Слабінська, Ярослав Муравйов.

Офіційну частину конференції відкриють заступник директора Департаменту – начальник Управління координації правової роботи та правової освіти Міністерства юстиції України пані Оксана Юхта, начальник Головного управління юстиції у Чернівецькій області Костянтин Кондрюк, заступник голови Апеляційного суду Чернівецької області Галина Станковська, директор Проекту USAID «Правова країна» пані Інна Топал.

Партнер Проекту USAID «Правова країна» у Чернівцях – юридична фірма «Куцак і Партнери» – працює в місті на основі pro bono («для суспільного блага»), надаючи якісні безоплатні правові послуги малозабезпеченим верствам населення. Партнер фірми Олена Куцак виступить із промовою про налагодження співробітництва щодо надання безоплатної правової допомоги юристів pro bono та органів державної влади. Члени Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги поділяться досвідом співпраці з органами влади та комерційними юридичними фірмами щодо вдосконалення надання безоплатної правової допомоги громадянам.

Основною метою членів Всеукраїнської Коаліції з надання правової допомоги є надання якісної та ефективної безоплатної правової допомоги тим, хто її потребує, в сфері охорони здоров’я, в сфері трудових відносин та в сфері захисту права власності. Іншим напрямком роботи є інформування людей про їхні права та про те, як їх захистити, підвищення правової освіти та правової культури громадян. Діяльність Коаліції підтримується Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Доступ до правосуддя та правової обізнаності в Україні «Правова країна».

Детальнішу інформацію про проект USAID «Правова країна» можна дізнатися на офіційному веб-сайтіwww.pravovakrayina.org.ua, про програми USAID в Україні – на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov.

__________________________________________________________________________________________

peredplata