У Чернівецьких дитсадках не вистачає місць

У Чернівецьких дитсадках не вистачає місць За попередніми підрахунками більше півтори тисячі дітей батьки не зможуть влаштувати у дитячі садочки.

Як розповіла начальник відділу дошкільної освіти управління освіти Чернівецької міської ради Ніна Вітковська, станом на 15 травня в електронній черзі на вступ до дитсадків було зареєстровано майже 4 тис. дітей віком від 2-х до 6 років, – тих, хто має право піт до дитсадка в цьому році. Проте у міських дошкільних закладах реально є лише 2285 вільних місць.

Заступник міського голови Олександр Паскар пояснив такий ажіотаж тим, що цьогоріч в дитячі дошкільні заклади влаштовуються діти, котрі народилися в 2011-2012 рр. Саме тоді у Чернівцях спостерігалась найвища народжуваність.

Ніна Вівковська зазначила, що дітей по дитсадках розподіляють нерівномірно, тому до деякі дошкільні заклади наразі вже переповнені. Зокрема, серед найпроблемніших закладів, в яких не вистачає місць такі: ДНЗ №7, 12, 29, 40, 53 (центральна частина Чернівців), ДНЗ№19, 44 та навчально-виховний комплекс «Любисток» (район вул. Руської), ДНЗ№9, 41, 43 (район проспекту Незалежності – вул. Полєтаєва), ДНЗ№11, 18 (по вул. Сторожинецькій), ДНЗ №30, 38 (район вул. Бульвар Героїв Сталінграду), ДНЗ №23, 26 (Садгора), ДНЗ№9 (вул. Хотинська).

Працівники управління освіти радять батькам влаштовувати своїх діток у ті дошкільні заклади, де ще є місця. Серед таких дошкільні заклади №2 (вул. Узбецька), №47 (вул. Винниченка), №46 (вул. Сосюри), №34 (вул. Південно-Кільцева), №52 (вул. Полєтаєва), №10 (вул. Бульвар Героїв Сталінграду).
Приймати дітей для поступової адаптації дитсадки розпочнуть з червня.

Разом з тим у Чернівцях планують відкривати у дитсадках додаткові групи та будувати нові дошкільні заклади. Як розповів начальник управління освіти Чернівецької міської ради Георгій Олійник, управління вже направило пропозиції до Департаменту освіти облдержадміністрації побудувати ДНЗ в районі вулиць Сторожинецька, Рівненьська, Фастівська, передати будівлю по вул. Авангардній, 17 під дитсадок, а також добудувати другий поверх у ДНЗ №30.
Вирішити проблему із нестачею місць, на думку чиновників, можна і за рахунок приватних дитсадків.

«Повинна бути альтернатива, – зазначив Георгій Олійник. – Закликаю людей, які мають гроші в нашому місті, вкласти ці гроші в розвиток приватної освіти. Зі свого боку ми надамо методичну допомогу».

peredplata