На Буковині відбувся другий етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Зірниця»

На Буковині відбувся другий етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Зірниця»У Чернівцях, на території однієї з військових частин гарнізону, пройшов обласний етап Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця». Команди з 12 районів області та міста Чернівці змагалися у визначених номінаціях

Другий етап гри проводився заздалегідь визначеним сценарієм, який передбачав перевірку теоретичних та практичних, а також фізичних навичок дітлахів. У цих номінаціях вони мали можливість виявити свої найкращі здібності. Наприклад конкурс строю та пісні виявив, яка з команд краще за іншу опанували стройові прийоми на місці та в русі.
Обласні змагання урочисто відкрили директор Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області Григорій Білянін, методист Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області полковник запасу Юрій Коноплянко та представники районних команд.
Перед початком змагань юні учасники військо-патріотичної гри розгорнули Державний Прапор України, довжиною в 20 метрів.
Змагання складалися з двох частин. Перша включала воєнно-історичний конкурс, конкурс строю та пісні, топографічної підготовки, з вогневої та долікарської підготовки тощо. Учасники бігали човниковий біг, дистанцію на 30 метрів, виконували вправу метання «гранати» (м’яч вагою 150 грам), підтягувались на поперечині, згинання-розгинання рук в упорі лежачи (для дівчат), евакуювали «поранених» та долали смугу перешкод у воєнізованій естафеті «Десант».
У щорічній грі, що складається з трьох етапів, беруть участь учні 5-9 класів, яким на момент виконання завдань, гри, не виповнилось 15 років.
У підсумку кращою у військово-патріотичних змаганнях виявилася команда «Патріот» Чернівецького військово-спортивного ліцею-інтернату. Друге місце зайняла команда з Хотинського району, третє – Герцаївського району.
Учасників, які показали найкращі результати у кожному конкурсі, суддівська колегія нагородила почесними грамотами, а призерів нагородили кубками.

Підполковник Сергій БЕРЕЦЬ

peredplata