Скромне життя митрополита Онуфрія: бюджетний джип, охоронці-студенти та маленька келія в резиденції

На тлі церковних розкошів митрополит Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій, якому вчора виповнилося 70 років, вражає скромністю. Позашляховик \”Вольво\” замість седану \”Мерседес\”, колишній директор Фонду соцстрахування України і два семінаристи за охоронців, скромна келія в дорогій резиденції на околицях Києва – саме таким журналісти побачили митрополита, повідомляє ТСН.

Скромне життя митрополита Онуфрія: бюджетний джип, охоронці-студенти та маленька келія в резиденції

Онуфрій спілкується лише з обраною пресою. Останнє інтерв\’ю, приурочене своєму 70-річчю, він дав прес-службі Києво-Печерської Лаври. Онуфрій максимально засекретив своє життя, а його оточення робить усе, щоби преса не довідалася, де він і що з ним.

Кажуть, що колишній директор фонду соціального страхування України Едуард Ушаков покаявся за колишні гріхи і тепер керує безпекою Онуфрія, а допомагають йому двоє студентів-семінаристів.

Їздить предстоятель на позашляховику \”Вольво\”. У рейтингу найдорожчих іномарок, якими пересуваються священики, джип предстоятеля \”пасе задніх\” – набагато дорожчі машини є в намісника Лаври Павла та інших.

Резиденція Онуфрія на околицях Києва також не відрізняється розкішшю – там він займає маленьку кімнату на третьому поверсі, але буває в ній не часто.

День народження митрополит звик щороку зустрічати на святій горі Афон, не став винятком і цей рік. В той же час, священики кажуть, що поки Онуфрій на Афоні молиться Богу, його не треба турбувати, бо будь-які спроби будуть марними: із собою предстоятель традиційно не бере жодного засобу зв\’язку.

Дмитро Святненко

peredplata