Порошенко наклав вето на закон щодо продовження права жінок виходити на пенсію у 55 років

Президент України Петро Порошенко наклав вето на закон щодо продовження права жінок виходити на пенсію у 55 років. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

\”Готується на розгляд з вето президента\”, – йдеться в повідомленні.

\”Прийнятий Верховною Радою України 14 січня 2015 року закон України \”Про внесення змін до закону України \”Про загальнообов\’язкове державне пенсійне страхування\” щодо удосконалення пенсійного забезпечення\” не може бути підписаний, виходячи з наступного. Пунктом 2 розділу 1 закону, що розглядається, передбачається продовжити до 1 січня 2022 року дію положення щодо права виходу на пенсію після досягнення 55-річного віку жінкам, які звільнені з роботи і мають не менше 30 років страхового стажу. Прийняття закону спрямоване на захист прав жінок передпенсійного віку, які є неконкурентоспроможними на ринку праці і опинилися в складних економічних обставинах, обумовлених масовими звільненнями працівників. Разом з тим, враховуючи наявність протягом останніх років дефіциту бюджету Пенсійного фонду, який покривається за рахунок коштів державного бюджету, на сьогодні відсутнє фінансове забезпечення реалізації зазначеного положення, що, за інформацією Кабінету міністрів України, буде мати потребу в 2015 році у додаткових витратах у розмірі 387,5 млн гривень. Враховуючи вищевикладене, пропоную пункт 2 розділу II \”Прикінцеві положення\” закону виключити\”, – йдеться в пропозиціях Порошенка.

Нагадаємо, 14 січня Рада продовжила до 2022 р. право на достроковий вихід на пенсію жінкам, які досягли 55 років. Законом пропонувалося продовжити до 1 січня 2022 (у чинній нормі закону – до 1 січня 2015 р.) право на достроковий вихід на пенсію за віком жінкам, яким виповнилося 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років та за умови звільнення з роботи.

peredplata