«Хто заплатить за звання?»

«Впродовж тривалого часу я не отримую доплати до пенсії за звання «Ветеран праці» (яке отримав 18 листопада 1987 р.) та «Ударник 10 п’ятирічки (знак та посвідчення від 2 лютого 1981 р.), а численні звернення до органів пенсійного забезпечення жодних результатів не дають, — крик душі чернівчанина Миколи Івановича Требіша. – Знайомі кажуть, що такі доплати отримують, отож я не можу зрозуміти, чому комусь вони призначені, а мені – ні? Адже навіть незначна сума була б дуже доцільною при невеликій пенсії… Допоможіть з’ясувати це питання!»

Заступник начальника управ-ління пенсійного забезпечення ГУ Пенсійного фонду України у Чернівецькій області Тетяна Фейчук:
— Відповідно до чинного Пенсійного законодавства, надбавка до пенсії за звання «Ветеран праці» не передбачена, не була вона передбачена і попереднім Законом. Якщо у цього читача є грамоти, інші нагороди, він вправі звернутися до управління праці та соцзахисту населення за місцем проживання, де фахівці з’ясують хіба що його право на доплату «За особливі заслуги перед Україною». Але це – у компетенції територіального управління.

Підготувала
Наталія БРЯНСЬКА

Від редакції. Стосовно пільг особам, нагородженим медаллю «Ветеран праці», то вони передбаченні Законом України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», ст. 7, і наші читачі ними користуються.

peredplata