Без лічильника тепло вдвічі дорожче

Без лічильника тепло вдвічі дорожчеМешканці будинку №4, що по вулиці Полєтаєва, одними з перших перейшли на теплові лічильники. Адже скрізь говориться про економію. Отож і вирішили зекономити. І тішились тим. Та лишень до осені 2011 року…

Лічильник перебуває на балансі ЖРЕПу. Той у вересні віддав його на повірку. І все б нічого, та після повірки лічильник чомусь не працював. І «Чернівцітеплокомуненерго» з жовтня почало по-своєму нараховувати людям плату за тепло.

— У листопаді 2010 року я платила за лічильником 177 грн. за опалення в квартирі. А в листопаді 2011 року «Чернівцітеплокомуненерго» нарахувало мені 358 грн. Це удвічі більше, — бідкається пенсіонерка Наталія Поліщук. – Лічильник же й надалі не працює. А перерахунку нам і не збираються робити. Чому не порахувати скільки ми сплачували минулого року і таку ж суму виставляти до сплати нам тепер? Зима ж тепла і більше ми не використовуємо тепла.

Справді, надто дорого виходить. А задля того, аби мешканці будинку знову могли оплачувати послуги з теплопостачання за реальними показниками лічильника, потрібно, аби ЖРЕП віддав його на ремонт та повірку. Для цього потрібні кошти. А їх має дати департамент житлово-комунального господарства міста. І поки там ці всі питання між ЖРЕПом та департаментом узгоджуються, люди вже третій місяць переплачують за теплову енергію.

У департаменті нам пообіцяли в ситуації розібратися. А в «Чернівцітеплокомуненерго» переконані, що всі нарахування справедливі. Адже здійснюються за правилами надання послуг з централізованого опалення, затвердженими кабміном ще в 2005 році. Плата за надані послуги у разі несправності засобів обліку теплової енергії, що не підлягає усуненню, вноситься згідно з нормами споживання. І про несправність лічильника вони ЖРЕП повідомили. Тому перерахунки робитися не будуть.

Сподіваємось, що лічильник найближчим часом таки запрацює, людям вартість тепла за місяці отримання тепла без лічильника перерахують і мешканці зможуть, як і раніше, платити лишень за спожите, а не за надуманими нормами.

Надія ВІРНА

peredplata