«Таких кондукторів треба звільняти з роботи…»

«Минулої п’ятниці були свідками по-справжньому антилюдського вчинку кондуктора тролейбуса п’ятого маршруту, котра демонстративно висадила молоду жінку з малолітньою дитиною, — крик душі чернівчанок Валентини Вікторівни та Анжели Василівни. – Ця жінка, доволі пристойно одягнена та акуратна, зайшла до салону на зупинці «Спорттовари» (тролейбус рухався у напрямку Калинівського ринку) та попросила кондуктора, до речі, досить молоду людину, підвезти її, але грошей вона не мала. Тролейбус рушив, кондуктор щось сказала молодій матері, натиснула кнопку зв’язку з водієм і той, проїхавши кілька метрів, зупинив машину…

Коли люди запитали у кондуктора, у чому річ, вона на весь салон почала пояснювати, що у пасажирки, з’ясовується, не було чим заплатити за проїзд. То нехай, мовляв, іде пішки зі своєю дитиною, адже погода гарна. Тим же пасажирам, котрі зауважили про негідність її вчинку, запропонувала заплатити за оту жінку без грошей. Проте люди не встигли навіть отямитися, бо ж не всі чули, про що йшлося. А кондукторка казала, що вона також мама, але її діти безкоштовно не їздять. Та відверто обурювалася, що щодня у тролейбусах багато пенсіонерів-пільговиків, і на них нема, мовляв, жодної управи. Дивно, як така особа може працювати з людьми? Впевнені, якби до салону зайшов якийсь кремезний чолов’яга, він легко проїхав би безоплатно до пункту призначення і така «справедливиця» і слова проти би не мовила. Жінку ж з малою дитиною вигнала, хоч могла просто промовчати – адже усяке буває, може, у людини щось трапилося? А може, вона дуже поспішала? І якби ми добре почули, про що йдеться, заплатили б за неї неодмінно. Просимо керівництво тролейбусного управління позбуватись таких працівників, їм не можна працювати у громадському транспорті. А номер машини – 282».
Начальник служби кондукторів ЧТУ Валентина Трипузова захищає своїх підлеглих: у нас, мовляв, завжди винен кондуктор…
І чому особисто вона, наприклад, не скаржиться на тепломережу, котра за свої послуги бере непомірні кошти у той час, коли й на вулиці тепло і т. д.
Стосовно кондуктора тролейбуса 282, то Валентна Вікторівна спочатку здивувалася доведеній інформації, а потім… не стала ніяк її коментувати.
Попри пропозицію кореспондента узгодити її пряму мову особисто, ми отримали відповідь: «Нічого не можу відповісти…»
Мабуть, тому й трапляються такі вчинки окремих (у цьому кореспондент переконана, бо також доводиться іноді користуватися міським електротранспортом) кондукторів?

Наталія БРЯНСЬКА

peredplata