У Чернівцях без газу залишилось три будинки

Починаючи з 1 квітня 2019 року та впродовж трьох днів, на Аварійно-диспетчерську службу ПАТ «Чернівцігаз» надійшли виклики про витоки газу на газових мережах і під’їздах за адресами: вул. М. Заньковецької,25/25а, вул. І. Франка, 7 та вул. Садова, 4 в місті Чернівці. Про це інформує публічне акціонерне товариство «Чернівцігаз».

При виїзді на місце, в перелічених будинках, фахівці АДС виявили численні витоки газу та порушення в частині експлуатації внутрішньобудинкових газових мереж, в результаті чого, було припинено розподіл газу згідно Правил безпеки систем газопостачання.

Про ситуацію, яка склалася, ПАТ «Чернівцігаз» повідомило кожного із балансоутримувачів — ПП «Регіон-Центр», КЖРЕП №6, КЖРЕП №5, копії відповідних листів направлено на Чернівецьку міську раду.

Ми неодноразово інформували громадськість, органи місцевої влади та балансоутримувачів про зміни в законодавстві, які покладають відповідальність за стан внутрішньобудинкових систем газопостачання на власників будинків — фізичних осіб, ОСББ чи управителів. Зокрема, це питання обговорювалося під час круглих столів, спільних нарад в Чернівецькій міській раді. Окремо, листами, компанія поінформувала всіх балансоутримувачів та управителів житлових будинків. З огляду на те, що відповідальні особи самоусунулися від виконання прямих обов’язків, кількість таких аварійних ситуацій, які призведуть до відключення будинків від газопостачання може значно зрости.

Станом на сьогодні, без газопостачання залишаються 35 квартир, оскільки за жодним із трьох будинків, не підписано Акт розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін, а також досі не визначено сервісну компанію, яка усуне виявлені порушення та надалі здійснюватиме сервісне обслуговування зазначених мереж.

peredplata