«Допоможіть повернути гроші!»

«Через недолугу роботу та безвідповідальність працівників Чернівецької філії ДК «Газ України» мені довелося сплатити цій компанії зайвих 386 гривень за послуги, яких я не одержувала, — крик душі чернівчанки, багаторічної працівниці дошкільної освіти Буковини, мешканки вулиці Горького Олени-Гізели Антонівни Абрамової. – Я завжди вчасно сплачувала кошти за спожитий газ, і раптом у кінці минулого року отримала повідомлення, що нібито маю заборгованість в сумі 386 грн. 48 коп. Звернулася до газової компанії, що по вулиці Винниченка, 9-А, там перевірили всі квитанції про оплату за спожитий газ та пояснили, що претензій до мене як абонента не мають. При цьому уклали зі мною угоду на газопостачання на 2012 рік. Але, аби розставити всі крапки над «і», порадили підійти до ДК «Газ України», що по проспекту Незалежності, 96. Розмова з тамтешніми «надавачами послуг» була короткою – мене налякали, мовляв, якщо терміново не сплачу «борг», газопостачання мені припинять… Довелося заплатити, а згодом, ще раз ретельно перевіривши всі квитанції, я остаточно переконалася, що нікому не заборгувала… Пізніше до-дзвонилася на передачу в прямому ефірі місцевого телебачення, під час якої вирішувалися схожі до мого питання, пояснила ситуацію та запитала як бути, адже пенсія у мене зовсім мізерна, і витрата 400 гривень для мене є доволі суттєвою. Мені відповіли, що не варто було платити. А як тепер повернути гроші? До кого звертатися, аби їх зарахували, наприклад, хоча б за споживання газу тепер? Тим більше, що зараз філію «Газ України» ліквідовано. Допоможіть вирішити важливу для мене проблему!»

У офісі Чернівецької філії ДК «Газ України» (проспект Незалежності, 96), де наразі працює ліквідаційна комісія, повідомляють, що звірки проплат абонентів проводилися впродовж року та у 90% звернень філією повернуто переплату за спожитий природній газ. Недоречності траплялися з різних причин – абоненти часто «губили» спожиті «куби» газу, а іноді помилок припускалися й працівники банку. У всякому разі, най-краще, аби пані Гізела Абрамова підійшла з книжкою та квитанціями про оплату за газ за 2009, 2010 та 7 місяців 2012 року за адресою проспект Незалежності, 96, каб. 316 – до фахівців відділу розрахунків і обліку газу. Під час звірки і з’ясується, хто кому і скільки винен. Далі слід буде звернутися до правонаступника, відомості про якого також можна отримати в офісі. Прийомні дні – понеділок, середа, четвер.
Наталія БРЯНСЬКА
Від редакції. Радимо нашій читачці не зволікати, а чимшвидше вирішувати свою проблему, адже підприємство перебуває на стадії ліквідації.

peredplata