Помер видатний чернівчанин Семен Цидельковський

Помер видатний чернівчанин Семен ЦидельковськийСьогодні у соцмережах з\’явилася інформація про передчасну і раптову смерть відомого чернівецького імпресаріо і письменника Семена Цидельковського. Лише місяць тому Семен Ісакович відзначив 60-річчя, а сьогодні його не стало. Кажуть, не витримало серце…

За 35 років роботи він організував для чернівчан зустрічі, вечори та концерти за участю Богдана Ступки, Ліни Костенко, Йосипа Кобзона, Людмили Гурченко, Євгена Євтушенка, Булата Окуджави, Анатолія Солов’яненка та інших зірок. Він жив творчістю і неспокоєм до останнього дня.

Семен Ісакович Цидельковський народився 1952 року у Чернівцях. Закінчив філологічний факультет Чернівецького держуніверситету. Працював постановником на телебаченні, директором клубу і редактором радіогазети панчішного об’єднання. З 1984 року – директор Будинку естетики та дозвілля. Автор книг поезій і прози “Печаль прозрения”, “Невозвратные встречи”, “Сумасшедшие на стадионе”, “ После бани”, \”Великие в Черновцах\”.

Про це розповів сайт газети \”Молодий буковинець\”. А Василь Бабух біль втрати висловив у вірші:

Ось і все-вже поставила доля

У твій літопис крапку сльози.

-Через Стікс,-я Харона благаю,

Ти поволі Семена вези.

Він любив Чернівці до безтями

І до скону їм вірно служив.

До Дячкова і Ступки Богдана

Ти зарано,Семене, відплив.

Людям сіяв він віру й надію,

Радість, світло, тепло і добро.

Чернівцям ще могло прислужитись

Його чесне, невтомне перо.

Ми чекали від тебе ще злетів,

Ти ж лишив нам журбу на чолі.

Хай же легко тобі, Цидельковський,

В чернівецькій лежиться землі

Глибоко засмучений Василь Бабух з Вікна та його сімейство

Редакція газети \”Час\” глибоко сумує з приводу великої втрати, смерті Семена Цидельковського. Його родині висловлюємо щирі співчуття.

peredplata