Умови оренди приміщення кінотеатру імені Івана Миколайчука таки перероблять ВІДЕО

Умови оренди приміщення кінотеатру імені Івана Миколайчука таки перероблять ВІДЕОЗгідно з рішенням сесії Чернівецької міської ради до 1 березня 2013 року спеціальна комісія повинна розробити чіткі критерії конкурсу на право укладання договору довгострокової оренди приміщень на вул. Головній, 140 (Кінотеатр імені Івана Миколайчука). Тільки після затвердження цих критеріїв буде оголошено конкурс.

Як повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради, проекти інвесторів репрезентують громаді за допомогою ЗМІ. Переможця конкурсу визначать рішенням сесії міської ради. Якщо ж до 1 травня не виявиться орендарів приміщення кінотеатру, його передадуть на баланс Калинівського ринку, який своїм коштом відремонтує приміщення і поверне його у комунальну власність.

Також на сесії міської ради ухвалено рішення про укладення відповідних угод з управліннями освіти та культури для забезпечення можливості проведення безоплатних сеансів для школярів, а також заходів культурного і виховного характеру у культурно-мистецькому центрі ім. І. Миколайчука.

Питання ж щодо оренди приміщення кінотеатру викликало багато дискусій в сесійній залі Чернівецької міської ради. І претензії до проекту рішення були у представників провладної більшості. Представники ж опозиції в силу очевидної недоопрацьованості проекту просили взагалі зняти його з порядку денного. Аби дійти згоди, головуючий оголосив перерву і запросив керівників фракцій та депутатських комісій на погоджувальну раду. Опісля півгодинного обговорення депутати повернулись у сесійну залу і проголосували рішення щодо умов права на укладання договору довгострокової оренди на приміщення кінотеатру з урахуванням наступних пропозицій (які були проголосовані депутатами):

1. департаменту економіки розробити критерії проведення конкурсу
2. затвердити до 10 лютого робочу групу з фахівців та депутатів від фракцій з підготовки критеріїв
3. провести публічну презентацію проектів, поданих на конкурс
4. рішення про переможця затверджувати на сесії
5. якщо до 1 травня 2013 року не буде заявок на участь в конкурсі, передати приміщення кінотеатру на баланс МТК \”Калинівський ринок\”, аби той за свої кошти зробив реконструкцію (як це було з Літнім театром)
6. укласти договори з управліннями освіти про безоплатні послуги з перегляду кінофільмів в центрі школярами, з управлінням культури щодо організації творчих зустрічей, культурних заходів тощо

Нагадаємо, що ініціативна група зі збереження кінотеатру імені Івана Миколайчука, а також Лариса Брюховецька вимагали змінити умови конкурси, аби було збережено кінотеатр – збереження кінозалу, забезпечення сучасним обладнанням тощо.

ВІДЕО З ПОГОДЖУВАЛЬНОЇ РАДИ

peredplata