У школах Сокирянщини панують терор та агресія. Владі байдуже?

У школах Сокирянщини панують терор та агресія. Владі байдуже?З вимогою створити тимчасову депутатську комісію щодо з’ясування причини масових випадків жорстоких побиттів підлітками своїх однолітків у школах Сокирянського району до буковинських парламентарів звернувся депутат обласної ради від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Віталій Мельничук під час роботи 3-го пленарного засідання 14 сесії.

Як повідомив Мельничук, такі факти мали місце у селах Вітрянка, Сербичани, Лопатів Сокирянського району. «У с. Грубна взагалі, дитину, 7-класника знайшли мертвим, з підозрою у самовбивстві. Чи робить районне управління освіти якісь реальні кроки щоб зайнятися профілактичною роботою із запобігання проявам агресії серед підлітків та у вчительських колективах?

На жаль, за словами батьків побитих дітей та вчителів, у стосунках керівництва районного управління освіти з вчителями та керівництвом шкіл району переважає грубий адміністративний тиск. Вчителів агресивно налаштовують проти неугодних колег та батьків. Серед учительських колективів ведуться пошуки винних, потім їх змушують писати заяви на звільнення за власним бажанням, як це сталося в Сербичанах», – повідомив Віталій Мельничук.

Він додав, що правоохоронні органи змушені вже по фактах правопорушень займатися профілактичними заходами, але причини проявів агресії міліція та прокуратура не усуне. Джерелом агресії на думку депутата, є районне управління освіти, керівництво якого часто знущається і з педагогів, і з батьків. Це все не можуть не помічати діти, як наслідок – неконтрольована агресія.

«Переконаний, що є потреба обласному управлінню освіти та керівництву Сокирянського району добре вивчити методи роботи начальника Сокирянської районної освіти у підпорядкуванні якої творяться такі недопустимі побиття дітей. Необхідно невідкладно робити правові та кадрові висновки, інакше вся відповідальність за подібні речі повністю лягатиме на керівників обласного управління та Сокирянського району» – коментуючи дану проблему, зазначив Віталій Мельничук.

Він повідомив, що наразі готує проект рішення Чернівецької обласної ради щодо створення тимчасової депутатської комісії з вивчення ситуації в освітній сфері Сокирянського району.

Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

peredplata