Буковинську родину цілодобово переслідують працівники банку

Буковинську родину цілодобово переслідують працівники банку

НАРОДНА ТРИБУНА

КРИК ДУШІ

«Через неможливість у зв’язку з поважною причиною виплачувати кредитні зобов’язання нашу родину вдень і вночі переслідують люди, котрі називаються працівниками банку, в якому ми нещодавно позичили 6 тисяч гривень. А на звернення про надання «кредитних канікул» офіційної відповіді чомусь не надають, — крик душі мешканки Чернівців Наталії Іванівни Клапійчук. – Упродовж трьох місяців ми справно платили за кредитом, а потім чоловік потрапив у серйозну аварію та отримав складну травму – зламав ногу. Переніс три операції, і всі гроші, які у нас були, довелося витратити на лікування. У зв’язку з цим довелося призупинити виплати за кредитом до настання для нас кращих часів. І тепер нам погрожують описати наше майно та забрати всі предмети вжитку. У нас же є малолітня дитина, якій всього-на-всього 5 рочків, і ми дуже боїмося вже не так за себе, як за неї. Допоможіть якось припинити переслідування та посприяйте, аби банк надав нам кредитні канікули».

ПИСК ВЛАДИ

Як нам пояснили юристи, практика надання «кредитних канікул» банками насправді існує. Аби отримати відтермінування кредитних виплат, позичальнику слід звернутися до банку із заявою, де має бути зазначена причина, за якою банк має надати ці «кредитні канікули». Причини можуть бути різними – втрата роботи, зниження зарплатні, сімейні обставини, стан здоров’я та ін. Банки охоче йдуть назустріч своїм позичальникам і готові надавати «кредитні канікули», якщо заявник доведе, що причина дійсно поважна.

В управлінні Національного банку України в Чернівецькій області діє «гаряча» телефонна лінія за номером 58 41 37, зателефонувавши на яку буковинці зможуть отримати відповіді і на запитання стосовно банківської діяльності, в тому числі й про «кредитні канікули».

Наталія БРЯНСЬКА

peredplata