В Чернівцях влада намагається зірвати мирну ходу і мітинг

В Чернівцях влада намагається зірвати мирну ходу і мітингНародний депутат України Максим Бурбак отримав листа з Чернівецької мерії, в якому його ставлять до відома, що в тих самих місцях і в той самий час, де і на який було заявлено акцію опозиції, свої заходи нібито проводитимуть також і козаки. Про це нардеп розповів сьогодні, 28 березня, під час \”вуличного\” прийому громадян, який він вже традиційно провів під вікнами секретаря міської ради, в.о.мера Чернівців Віталія Михайлішина.

Таким чином козаки нібито будуть зранку до вечора у суботу, 30 березня, відзначати річницю визволення Чернівців від румунських і німецьких загарбників. Чому козаки святкують річницю не 29 березня, а наступного після офіційної дати визволення дня, яка дивним чином збігається з давно оголошеною акцією опозиції, в листі не повідомляється. Тим більше, що раніше прес-служба мерії повідомила про повне перекриття руху транспорту по вул. Червоноармійській на ділянці від вул. П. Ончула до вул. Кафедральної саме 29 березня 2012 року з 8:30 до 10:00. Зроблено це буде саме з метою забезпечення безпеки дорожнього руху і охорони громадського порядку під час проведення заходів з відзначення 69-ї річниці визволення міста Чернівці від німецько-фашистських загарбників. Так само не йдеться в ньому й про те, звідки у Чернівцях стільки козаків, які могли б охопити заходами усі основні площі обласного центру та ще й зранку до самого вечора.

– Це не судова заборона, сказав у коментарі www.buknews.com.ua народний депутат України Максим Бурбак, – тому захід опозиції обов\’язково відбудеться. На нього приїдуть лідери опозиційних сил та народні депутати. Натомість дії чернівецької влади розцінюю як спробу зірвати мирну ходу і мітинг у рамках загальноукраїнської акції «Вставай, Україно!»

Неофіційно у мерії повідомляють, що не проти, якби опозиція перенесла свій захід подалі від центру Чернівців. Наприклад, на площу Турецької криниці. Ця площа є значно меншою від Соборної та Центральної, на яких мають відбутися основні заходи акції \”Вставай, Україно!\”, та й розташована подалі від адміністративних будівель та людських очей.

Нагадаємо, це не єдиний випадок, коли влада намагається перешкодити опозиції мирно висловити свій протест. Так, Тернопільська облдержадміністрація спробувала заборонити акцію опозиційних сил \”Вставай, Україно!\” звернувшись з відповідним позовом до окружного адмінсуду. У Чернівцях обрали інший варіант.

Джерело та світлина – Букньюз

peredplata