Михайло Папієв нагородив кращих спортсменів та тренерів Буковини

Михайло Папієв нагородив кращих спортсменів та тренерів БуковиниКожної другої суботи вересня в Україні відзначають День фізичної культури і спорту. З цієї нагоди голова облдержадміністрації Михайло Папієв привітав усіх, хто йде в авангарді фізкультурно-спортивної роботи – викладачів фізичного виховання, тренерів, спортсменів, керівників спортивних організацій. “День фізичної культури і спорту об\’єднує багатьох: професійних спортсменів і тренерів, а також усіх шанувальників спорту та здорового способу життя”, – сказав Михайло Папієв. За його словами, незважаючи на труднощі, які виникають у складний бюджетний час, всі питання поступово вдається вирішувати.

“По кожному виду спорту ми знайдемо механізм підтримки і крок за кроком вирішимо всі проблемні питання, адже люди, які прославляють наш край в спорті, не повинні ходити з протягнутою рукою перед кожними змаганнями і просити кошти. Одне з основних завдань влади – пропагувати здоровий спосіб життя і створювати умови, аби якомога більше буковинців займалися спортом. Ми робимо спорт масовим, створюємо загальнодоступну й сучасну спортивну інфраструктуру”, – підсумував Михайло Папієв.

Кращих представників галузі фізичної культури і спорту нагороджено почесними грамотами обласної державної адміністрації, обласної ради та Чернівецької міської ради, грамотами управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації, а також грамотами обласного відділення Національного Олімпійського комітету України.

Довідка.

Всіма видами фізкультурно-оздоровчої роботи займається понад 155 тис. жителів області. В області працює 36 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, в яких, загалом, займається 14 тис. 843 учні. З ними працює 418 тренерів-викладачів. Успішно працюють відкрита у 2007 році обласна школа вищої спортивної майстерності, яку відвідує 88 учнів-спортсменів та обласний центр олімпійської підготовки, де займається 30 спортсменів. У цих двох спортивних організаціях тренуються 65% спортсменів області, які входять до складу збірних команд України. В області розвивається 21 олімпійський і 13 видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор. Вже цього року підготовлено 5 майстрів спорту України міжнародного класу, 28 майстрів спорту України, 145 кандидатів в майстри спорту, 212 спортсменів першого розряду. Збірні команди та окремі спортсмени області у цьому році взяли участь у 59 державних та 12 міжнародних змаганнях. 28 спортсменів стали переможцями і призерами міжнародних, а 101 спортсмен – державних змагань. Успішно виступають у змаганнях державного та міжнародного рівня спортсмени зі стрільби з лука, легкої атлетики, велосипедного спорту, боксу, панкратіону, карате, рукопашного бою, спортивного орієнтування. 8 спортсменів області включені до списку офіційних кандидатів на участь в Олімпійських іграх 2012 року в Лондоні – це найбільша кількість кандидатів від області за часи незалежності України).
Прес-служба ОДА

peredplata