99-РІЧНА ПЛАВЧИНЯ ПРИГОЛОМШИЛА, ВСТАНОВИВШИ ТРИ СВІТОВІ РЕКОРДИ

Попри це, вона вважає себе “лінивою” через те, що тренується лише двічі на тиждень.

99-річна плавчиня з Канади, встановила три світові рекорди у своїй віковій групі.

Про це пише The Guardian.

Бетті Брюссель подолала дистанцію 400 м вільним стилем за 12 хвилин 50,3 секунди, випередивши попереднього рекордсмена майже на чотири хвилини, встановила новий рекорд на дистанції 50 м на спині з часом 1:24,91 і на дистанції 50 м брасом вона показала час 1:56,22. 

Хоча плавчині із Нідерландів ще не 100 років, її віднесли до вікової групи 100–104 роки, оскільки плавання пов’язане з роком народження, а Брюссель з’явилася на світ 1924 року.

“Мені дуже подобається плавати. Мені подобалося відчуття ковзання по воді, і це змушує мене почуватися дуже добре”, — сказала вона після своєї перемоги.

Попри свій неймовірний подвиг, вона, як і раніше, вважає себе ліновою, оскільки  відвідує басейн лише двічі на тиждень і не займається жодними вправами.

Але жінці начхати на все золото, що зберігається в її будинку: “Я навіть не думаю про рекорди. Я просто плаваю. Я просто роблю все, що можу. А якщо я виграю, я буду тішитися перемозі. Але якщо я добре проводжу час, я щасливіша. Втім, з усією цією увагою та цими записами я навіть починаю трохи пишатися собою”.

Її тренер Стенлі Вілсон каже, що у прабабусі завжди повно енергії, і “коли справа доходить до тренерської роботи, він просто стежить за тим, щоб вона не робила нічого біомеханічно контрпродуктивного або від чого могла б отримати травму”.

Бетті Брюссель / Фото: Hannah Walsh

Брюссель не завжди була плавчинею. Вона виросла у сім’ї з 12 людей, і їй не часто вдавалося займатися своїм хобі.

Вона не займалася плаванням до 1982 року, коли вийшла на пенсію.

“Під час війни це було справжнім випробуванням”, – розповіла вона Washington Post.

Під час Другої світової війни вона була підлітком, і їй довелося зосередитися на турботі про своїх братів та сестер. Її також забрали зі школи у віці 14 років, і для сім’ї настали важкі часи, і вона не мала електрики понад три роки. Дюжина братів і сестер навчилися плавати в каналах неподалік Амстердама.

peredplata