Байден скликає екстраординарний саміт НАТО

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Термінова звістка!! “Наступного тижня, 24-25 березня президент США Джо Байден прибуде до Брюсселя для участі у екстраординарному саміті лідерів НАТО, “щоб обговорити поточні зусилля стримування та оборони” у відповідь на війну Росії проти України”: повідомляє Білий дім.

(Цинічні падлюки! Спромоглися на позачерговий саміт НАТО аж на 30 день повномаcштабного вторгнення росіян в Україну,… на 30 день запеклої, кровопролитної війни у центрі Європи! Ганьба!!!).
Тим часом Пентагон та Державний департамент Сполучених Штатів Америки шукають можливості придбання у третіх країн комплексів ППО “С-300” для доставки їх в Україну. Чому саме мова йде про “С-300”? У Пентагоні і Держдепі США пояснили, що, мовляв, з цими комплексами українці вже вміють працювати і не треба витрачати час для перепрофілювання українських військових на інші складні види систем ППО, якими володіють країни НАТО.
Прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила на прес-конференції, що Байден “підтвердить наші залізні зобов’язання перед нашими союзниками по НАТО”.
“Президент також приєднається до запланованого саміту Європейської ради, щоб обговорити наші спільні дії щодо України, включаючи трансатлантичні зусилля щодо накладення економічних витрат на Росію, надання гуманітарної підтримки постраждалим від насильства та вирішення інших проблем, пов’язаних з війною”, – сказала вона. .
Раніше Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що лідери альянсу проведуть позачерговий саміт, щоб обговорити вторгнення Росії в Україну та реакцію на нього Альянсу.
“Ми будемо розглядати вторгнення Росії в Україну, нашу рішучу підтримку України та подальше посилення стримування та оборони НАТО”, – сказав Єнс Столтенберг у заяві.
Глави держав і урядів ЄС також проведуть дводенний саміт, який розпочнеться того ж дня.
Російсько-українська війна, що розпочалася 24 лютого, викликала міжнародне засудження, призвела до фінансових санкцій проти Москви та спровокувала вихід глобальних компаній з Росії.
P.S. Джо Байден підписав бюджетний закон, де серед іншого закладено 13,6 мільярдів доларів для допомоги Україні.

peredplata