Панкратіон. Буковинці кращі в світі

Панкратіон. Буковинці кращі в світі4 – 8 листопада 2011 року в Угорському місті Тамаші проходив Чемпіонат Світу серед юніорів та молоді та фінал Кубка Світу (Гран-Прі). У даному Чемпіонаті брали участь понад 600 спортсменів з 27 країн Світу. Україна була представлена на цих змаганнях найбільшою кількістю спортсменів, 60 учасників з яких було 9 буковинців. І всі вони повернулися з медалями. Також, потрібно зазначити, що кращим рефері першого дня змагань визнаний, буковинець український суддя національної категорії Петро Горюк.

Найбільш видовищні поєдинки були за участі саме наших спортсменів, таких як:
Доскальчук Олександр (тренер Петро Горюк) який в черговий раз підтвердив свою високу майстерність, зайнявши 1 місце в категорії до 60 кг в розділі (комбат-граплінг).
Беженар Анна (тренер Ігор Наконечний) стала чемпіонкою світу в категорії до 55кг по двом розділам комбат-граплінг і агон. І була визнаною за підсумками 2011 року кращою спортсменкою Світу з панкратіону (ФІЛА).
Грушка Михайло (тренер Ігор Габор) який дебютував на такому рівні змагань, зайняв в розділі агон 3 місце, а розділі комбат-граплінг 1місце в категорії 75 кг.
Ще один дебютант Черклюк Юрій (тренер Петро Горюк) також приніс нашій збірній золоту нагороду в розділі агон в категорії 70 кг.
Гриф Роман (тренер Іван Филипчук) зайняв в розділі ГИ 3 місце в розділі агон 1 місце.
Голяченко Олександр (Тренер Ігор Наконечний) в розділі ГИ в категорії 70кг виборов 2 місце.
Скидан Роман (Тренер Ігор Наконечний) завоював в категорії 70 кг у розділі ГИ 3 місце, а в розділі агон виборов срібло.
Русу Дмитро (тренер Іван Філіпчук) зайняв в розділі агон 2 місце.
Лягу Анатолій (тренер Іван Філіпчук) виборов 2 місце в розділі ГИ.
Як зазначив головний тренер молодіжної збірної України з панкратіону, викладач факультету фізичної культури і здоров’я людини ЧНУ, заслужений тренер України Ігор Наконечний, ці успіхи – результат багаторічної планомірної роботи фахівців з цього виду спорту: «Тренери нашої федерації ще раз підтвердили свій високий професіоналізм. Але підготувати спортсмена – лише частина роботи, треба мати можливість і виїхати на змагання. В цьому контексті я хотів би висловити вдячність нашому генеральному спонсору дистрибуційній компанії «Рома», Державній службі молоді та спорту України, за чиї кошти до Угорщини поїхали Анна Беженар та Олександр Доскальчук, і управлінню в справах сім’яї, молоді та спорту облдержадміністрації, яке підтримує провідних спортсменів, партнеру «Юністройгруп» та іншим».
Підсумовуючи, можна сказати, що панкратіон в Чернівецькій області з кожним місяцем, роком, популяризується і стає масштабнішим, що в свою чергу дає все більше плодів і відновлює це давнє бойове мистецтво.

peredplata