Кличко офіційно став єдиним чемпіоном\”

Кличко офіційно став єдиним чемпіоном"Титул чемпіона світу з боксу у важкій вазі за версією WBA (Всесвітня боксерська асоціація), який українець Володимир Кличко виграв у британця Девіда Хея, оголошений вакантним. WBA привласнила Кличко-молодшому, також володіння титулами IBF (Міжнародна федерація боксу) і WBO (Всесвітня боксерська організація), звання \”Єдиного чемпіона\” (Unified Champion), повідомляє офіційний сайт WBA.

До 2 липня чемпіоном WBA був Хей, але поступився титулом Кличко, програвши об\’єднувальний бій за очками. Зазвичай WBA присвоює боксерові, який володіє іншими титулами (як у випадку з Кличком), звання \”суперчемпіона\” (Super Champion). Іноді ця організація вводить поняття \”Єдиного чемпіона\”.

Що стосується звання \”звичайного чемпіона\” WBA, то його повинні розіграти Руслан Чагаєв з Узбекистану і росіянин Олександр Повєткін. Домовленість про проведення бою Чагаєв – Повєткін вже досягнута, хоча контракт ще не підписаний. Поєдинок повинен відбутися 27 серпня в німецькому Ерфурті.

В даний час в професійному боксі є чотири престижні організації, розігруючі свої титули – WBA, IBF, WBO, а також WBC (Всесвітня боксерська рада). У важкій вазі чемпіоном WBC є Віталій Кличко – старший брат Володимира.

peredplata