6-8 липня в Мигово відбувся Чемпіонат України з рогейну

7-8 липня коло села Мигове, на карті, площею 150 кв.км з 48 контролними пунктами, обладнаних електронною відміткою, відбувся Чемпіонат України з рогейну з контрольним часом 24 години. Спортсмени долали в лісі більше 100 км, дистанції долались в денний і також у нічний час.

Спортивні пари бігли у чоловічих, жіночих та змішаних розрядах. Також був ще розподіл на молодь, провідних спортсменів та ветеранів.

Для популярізації змагань з рогейну ще були проведені обласні змагання для дітей молодше 14 років з контрольним часом 6 годин. Приємно було побачити на цих стартах хлопців та дівчат з сел Мигове та Вовчинец.

Змагання були останніми напередодні Чемпіонату світу сере дорослих і молоді, який в кінці серпня бде проводитись в Чехії неподалік від всесвітнь відомого курорту- Карлови вари.

На старт вийшло 17 майстрів спорту України, 23 кандидати у майстри спорту, 35 спортсменів І розряду, всього коло 100 спортсменій з 10 регіонів України.

Це також був і останній відбірковий етап перед Чемпіонатом Світу.

Суддівська колегія зробила все, щоб змагання пройшли на високому спортивному і технічному рівні. Липнева спека також висунула перед спортсменами додаткові труднощі.

Боротьба на змаганнях була дуже запекла, не всі змогли витримати спеку та тяжкі навантаження. Вимушені були припнити змагання лідери змагань з м. Харков – брати Шимчуки, наші кращі юніори Келя Андрій та Келя Вячеслав, які вже двічі були на європейських подіумах, цього разу припинили боротьбу після 7 годин долання дистанції.

Отож, надаємо стислі підсумки змагань:

У командному заліку подіум у порядку місць зайняли вінничани, чернівчани, івано-Франківці.

В особистому заліку ми надаємо переможців та кращих чернівецьких спортсменів:

6-8 липня в Мигово відбувся Чемпіонат України з рогейну

Великий загін буковинських спортсменів планує участь у чемпіонаті Світу і будемо сподіватись, виступ буде вдалим.

Слід вимовити щиру подяку суддям та організаторам змагань, керівництву ГТК „Мигово”, спортивним структурам області за надану допомогу при підготовці та проведенні змагань.

Також слід відзначити, що починачи з 2005 року всі чемпіонати України у форматі 24 години (це класичний стандарт таких змагань) проводяться тіьки в Чернівецькі області, яка має відповідні для такого формату змагань карти та неабиякий досвід.

peredplata