Чернівецькі олімпійці 21 липня вирушили до Лондона

21 липня на Майдані Незалежності у Києві, пройшли урочисті проводи Олімпійської збірної України на XXX Олімпійські Ігри до Лондона.

Під час проводів члени національної збірної України на чолі з головним олімпійцем країни Сергієм Бубкою пройшлися урочистою ходою по Хрещатику.
Привітати олімпійців прийшов Прем’єр-міністр України Микола Азаров, який побажав спортсменам легкого старту, та зачитав вітання від Президента України Віктора Януковича. Фінальним акордом свята стала офіційна пісня Олімпійської збірної «Чемпіони» та святковий салют.

Нагадаємо, що серед українських олімпійців до Лондона вирушили і четверо чернівчан. А саме: Тетяна Дорохова (стрільба з лука), Микола Лабовський (легка атлетика), Наталія Лупу (легка атлетика), Лідія Січенікова (стрільба з лука). Це рекордна кількість спортсменів, яки будуть представляти Буковину на олімпіаді. Але на цій четвірці рекордне представництво не обмежилось. У Лондоні під прапором сусідньої Росії виступатимуть ще двоє вихідців з Чернівців – веслувальник Олександр Дяченко та стрибун з жердиною Сергій Кучеряну.

За підсумками 1-го півріччя 2012 року Чемпіонами України з різних видів спорту став 41 чернівчанин, призерами Чемпіонатів України стало 76 чернівчан, виконали нормативи майстер спорту України 11наших спортсменів, та нормативи кандидат в майстри спорту України – 92 чернівчанина.

Про це повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради.

peredplata