В закладах оздоровлення і відпочинку Буковини повинні бути сертифікати

23 липня генеральний директор державного підприємства «Чернівецькій науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» Леонід Боднар, відповідно до чинного законодавства, послуги з тимчасового розміщення у закладах оздоровлення і відпочинку підлягають обов’язковій сертифікації.

«ДП «Буковинастандартметрологія» організовує як сертифікацію таких послуг, так і надає інформаційно-консультаційну допомогу. Одним із видів такої допомоги є проект стандарту послуги «Буковинська садиба» що, за суттю, є настановою з якості, інструкцією з надання послуг згідно з чинним законодавством, своєрідною поетапною методикою з організації робіт», – відзначив Леонід Боднар.

Активними у цьому сезоні були звернення щодо сертифікації послуг з розміщення та харчування у дитячих таборах відпочинку та оздоровчих комплексах. Такі сертифікати, зокрема, отримали дитячі оздоровчі табори «Калинка», «Буковинське орлятко», «Буковинка», «Водограй», «Юність», «Дністер+», «Вогник Буковини», пансіонати з лікування «Зелені пагорби», «Черемош», «Вербиченька», школа-інтернат «Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей». Водночас, як інформував генеральний директор ДП «Буковинастандартметрологія», станом на сьогодні жодної заявки на сертифікацію послуг не подано від суб’єктів господарювання на послуги з розміщення та харчування у молодіжних турбазах, гірських притулках.

Сертифікація послуг з розміщення і проживання на базах відпочинку та у зелених садибах убезпечить їх власників, а головне – тих, хто там відпочиває, від можливих ризиків.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

peredplata