Чернівецькі плавці вибороли нагороди на “Teteriv Open”

Переможний “Teteriv Open” для чернівчан

1 серпня в Житомирському гідропарку пройшов ювілейний п’ятий турнір з плавання на відкритій воді “Teteriv Open”. Цьогоріч участь у змаганнях взяли понад 250 спортсменів з різних куточків України. Це набагато більше, ніж у попередні роки. Найстаршому учаснику Костянтину Щеглову, 87 років – чемпіон, рекордсмен світу, член клубу «Житомир Аква Мастерс». Чоловік бере участь у “Teteriv Open” кожного року, наймолодшому плавцю– 8 років. Зірковим учасником запливу була чемпіонка світу з триатлону, учасниця Олімпійських ігор  2008 року у Пекіні та 2012 року в Лондоні,  житомирянка Юлія Єлістратова. Також вперше пливли дефлімпійці та паралімпійці, які своїм прикладом надихали й демонстрували волю до життя і перемоги.

Цьогорічний турнір проходив в особливих умовах, це був перший заплив після тривалої карантинної перерви пов’язаної з епідемією коронавірусу. Втім, організатори все ж вирішили провести змагання, дотримуючись усіх рекомендацій МОЗ.

  • Цього року дійсно наклались дві події, це карантин і ювілейний “Teteriv Open”. Нас мучили сумніви, проводитийого взвичномурежимі, чивзагалі не проводити. Але все-таки ми вирішилиробитийого. Спортсменидуже скучили за цієюподією і взагалі за подіями в місті. І це, напевно, перший великий захід в Житомиріпіслятривалого карантину, – розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту м. Житомир Ірина Ковальчук.

Буковинський край на змаганнях представляли 7 учасників: Олександр Корнейчук, Ігор Ємельянов, Ольга Міхалева, тренер-партнер клубу «Спортлайф» та її вихованці Наталія Рябова, Євген Панченко, Катерина Чобанюк, тренер «Спортлайф» та її вихованка Глорія Польова, 2013 р.н., вперше пливла дистанцію 300 м на масстарті.

Усі спортсмени змагалися на дистанціях 600, 1500 і 3000 метрів.

Незважаючи на погодні умови та неможливість повноцінних тренувань під час карантину, (через обмежувальні заходи) наші спортсмени гідно представили край та вибороли призові місця, кожен у своїй віковій категорії.

Варто відзначити роботу тренера Ольги Міхалевої, завдяки професійності, внутрішній вмотиваності, відданості роботі, вмінню підібрати індивідуальний підхід до кожного й передати їм свої знання та навички, її вихованці– плавці Наталія Рябова та Євген Панченко успішно дебютували у змаганнях на відкритій воді та посіли відповідно перше та третє місця.

 

Пишаємося нашими спортсменами, щиросердно вітаємо і бажаємо їм лише  перемог та легкої води у подальших турнірах!

Клуб « Актив-Мастерс», результати:

Дистанція 1500 метрів

Чоловіки:

  1.  Корнейчук Олександр – 2 місце (55-59 років)
  2.  Панченко Євген – 3 місце (40-44 років)

Жінки:

  1.  Рябова Наталія – 1 місце (50-54 років)

Дистанція 3000 метрів

Чоловіки

  1. Ємельянов Ігор – 2 місце 30-34 (років)

Жінки:

  1. Міхалева Ольга – 2 місце 40-44 (років)
  2. Чобанюк Катерина – 1 місце 25-29 (років)

 

 

 

peredplata