У Чагорській громаді збудують новий стадіон

Сучасний стадіон із футбольним полем, біговими доріжками та комфортною інфраструктурою для спортсменів і глядачів з’явиться цього року у Чагорській громаді.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької обласної державної адміністрації.

Збудують його у рамках зініційованої Президентом України програми «Велике Будівництво». На реалізацію проєкту Державний фонд регіонального розвитку виділив близько 5 мільйонів гривень.

– Приємно, що громада розвиває спортивну інфраструктуру. Це допоможе дітям переживати емоції у реальних змаганнях, а не віртуальних, – прокоментував голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

Як розповів очільник громади Георгій Коблюк, місце для стадіону обрали у центрі Чагра. Будувати його розпочали три роки тому, вже обладнали освітлення, дренажну систему та полив. Цього ж року роботи мають завершити.

– Наша громада надзвичайно спортивно активна. Тут грають аж три футбольні команди – «Чагор», «Молодія» та «Луковиця». Матчі зазвичай збирають чимало глядачів, причому запекло вболівають і жінки, і чоловіки. Тому спортсменам потрібна нова потужна тренувальна база, – пояснив Георгій Коблюк.

За його словами, окрім стадіону, у Чагорській ТГ відкрили спортивну школу. Громада платитиме зарплату тренерам, для дітей секції будуть безкоштовними. Вони зможуть займатися волейболом, баскетболом, боротьбою, а згодом і велоспортом.

Біля майбутнього стадіону у Чагрі також висадять парк.

 

peredplata