Буковинська спортсменка поїде на Олімпіаду в Токіо

 Виконком Національного олімпійського комітету України затвердив поіменний склад Олімпійської збірної України для участі в Іграх ХХХІІ Олімпіади в Токіо-2020.

Україну на найголовніших спортивних змаганнях чотириріччя представлятимуть 158 олімпійців у 25 видах спорту (30-ти дисциплінах).

У складі олімпійської збірної України виступатиме й буковинська спортсменка. Про це пише ІА АСС з посиланням на сайт Національного олімпійського комітету України.

Так, відповідно до списку, оприлюдненого НОК, до жіночої команди зі стрільби з лука потрапила чернівчанка, Заслужений майстер спорту України Лідія Січенікова. Для спортсменки це буде вже третя олімпіада в кар’єрі.

Як розповів кореспонденту ІА АСС тренер національної збірної України, наставник Лідії Олег Осипенко, зараз буковинська лучниця перебуває у Києві на зборах. Відтак, за тиждень команда вирушить у Токіо.  

«Вся підготовка лягла тільки на спортсмена та тренера» «Після того, як Лідія народила дитину, ми поставили собі за мету повернути спортсменку до збірної України. Цей процес відбувався дуже тяжко, як у фізичному, так і технічному плані. У 2019 році Лідія у складі збірної команди зі своїми напарницями на Чемпіонаті світу здобули ліцензію. Максимально сильно нам вдалося підготувати Лідію вже у 2020 році. Але, на жаль, Олімпійські ігри перенесли.  А коли спортсменка досягла високих результатів, відбувся певний «відкат». З’явилися думки, що Лідія не потрапить на Ігри, які мали відбуватися вже 2021 році. Окрім цього, у неї була невелика травма, яка ще посилила ситуацію, і спортсменка почала втрачати віру в себе. Проте за допомогою спеціалістів нам таки вдалося повернути її на певний рівень. Хоча зараз Лідія і не в найкращій формі, ніж у 2020 році, але вона посіла своє місце в олімпійській національній збірній», – розповів Олег Осипенко.

Коли вболівати за українських олімпійців Нагадаємо, Ігри ХХХІІ Олімпіади в Токіо триватимуть з 23 липня по 8 серпня. Змагання ж зі стрільби з лука відбуватимуться з 23 по 31 липня.     

Загалом, як повідомляє НОК, українські спортсмени виступатимуть у бадмінтоні, боксі, боротьбі вільній (та жіночій) греко-римській, важкій атлетиці, велоспорті (шосе, трек, маунтенбайк), веслуванні академічному, веслуванні на байдарках і каное (веслувальному слаломі), гімнастиці спортивній, гімнастиці художній, дзюдо, карате, кінному спорті, легкій атлетиці, плаванні, плаванні артистичному, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, стрибках у воду, стрибках на батуті, сучасному п’ятиборстві, тенісі, тенісі настільному, триатлоні та фехтуванні.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/bukovinska-sportsmenka-poyide-na-olimpiadu-v-tokio-74752?fbclid=IwAR03j-sF1T9P5Ngtb7NCYiCOhGMbLqWfOkV7reIzi01k5HI5hKOcbzuK_mQ. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata