Україна здобула четверте і п’яте «золото» на Паралімпійських іграх. Його завоювали плавці Богодайко та Крипак

Плавець Євгеній Богодайко став паралімпійським чемпіоном у плаванні на 100 метрів брасом, а плавець Максим Крипак — на дистанції 100 метрів вільним стилем. Це четверта і п’ята золота медаль для України на цьогорічних змаганнях.

У фінальному запливі на 100 метрів брасом брав участь ще один українець: Андрій Трусов. Він фінішував сьомим.

Переможцем на цій дистанції став Богодайко, а друге і третє місце здобули спортсмени з Колумбії та Австралії.

Богодайко є чотириразовим чемпіоном Паралімпіади-2016 у Ріо та дворазовий чемпіон Паралімпіади-2012 у Лондоні. У Ріо він також здобув три срібні нагороди та дві бронзові, а у Лондоні — ще дві срібні. На цьогорічних змаганнях він братиме участь ще у трьох дисциплінах.

Максим Крипак був єдиним представником України на дистанції 100 метрів вільним стилем. Він фінішував за 50,64 секунди, встановивши паралімпійських рекорд.

«Срібло» та «бронзу» у цьому запливі завоювали спортсмени з Австралії та Італії.

Крипак є п’ятиразовим чемпіоном та триразовим срібним призером Паралімпіади-2016 у Ріо. Золоті медалі двох плавців є четвертою і п’ятою найвищою нагородою для української збірної на Паралімпіаді-2020.

Раніше Єлизавета Мерешко стала паралімпійською чемпіонкою з плавання вільним стилем на 50 метрів, Мар’яна Шевчук — з паверліфтингу, а Анна Стеценко — з плавання вільним стилем на 400 метрів.  

Наразі в активі української збірної 28 нагород. За четвертий день змагань спортсмени завоювали вже 6 медалей. Ймовірно, кількість нагород ще збільшиться, оскільки змагання ще тривають.

Джерело: Громадське

peredplata