Команди відмовились фехтувати з Росією на чемпіонаті Європи – РФ знялась зі змагань.

 

У сербському Нові-Сад триває чемпіонат Європи з фехтування серед юніорів. Упродовж 1-го та 2-го березня учасники континентальної першості змагатимуться в командному турнірі.

Зокрема, у перший день виступів команд за медалі боролись шпажистки, рапіристки та шаблісти. Участь у чемпіонаті Європи брала й Росія, однак в усіх змаганнях російські фехтувальники завершили виступ достроково.

Що сталось на чемпіонаті Європи?

Усі три російські збірні – зі шпаги, рапіри та шаблі – отримали перший номер посіву. Але вже з перших зустрічей суперники РФ відмовлялись виходити до них на фехтувальну доріжку.

Так, у турнірі шпажисток з Росією відмовились фехтувати Велика Британія та Італія, а в змаганнях рапіристок – Швеція, Нідерланди та Італія. Надалі ж російські команди самі прийняли рішення знятись із чемпіонату. Таким чином у турнірі рапіристок далі автоматично пройшла Франція, у шпажисток – Німеччина. При цьому російські шаблісти взагалі знялись із першого ж свого поєдинку – у наступний раунд без боротьби вийшла Сербія.

За словами української рапіристки Катерини Буденко, російські фехтувальниці ніяк не пояснили те, що знімаються з турніру, а просто “зібрали речі та покинули залу”. Водночас у коментарі Суспільне Спорт Катерина зазначила, що Данія, Італія, Польща, Франція та Велика Британія в цей день фехтували з пов’язками з українським прапором на руках. Чимало спортсменів із інших країн підходили до українських спортсменок, висловлювали слова підтримки та пропонували допомогу.

До слова, згідно з чинним протоколом, усі російські команди пропустять і наступний командний день змагань, адже достроково знялись із турніру.

Як виступила збірна України?

У командному турнірі Україна була представлена лише в змаганнях рапіристок. В 1/8 фіналу Катерина Буденко, Аліна Полозюк, Ольга Сопіт і Христина Петрова перемогли Данію (45:18), далі вибили з боротьби іспанок (45:15), а в поєдинку за вихід у фінал програли одним уколом Румунії (43:44). У підсумку українська команда автоматично стала третьою, оскільки Росія знялась із чемпіонату. “Золото” континентальної першості, своєю чергою, розіграли Франція та Румунія.

peredplata