Стан тваринництва у Чернівецькій області у січні–червні 2018 року

У січні–червні п.р. у Чернівецькій області усіма категоріями господарств вироблено 24,6 тис.т м’яса (реалізація сільськогосподарських тварин на забій у живій масі), 121,8 тис.т молока, 77,3 т вовни та 176,8 млн.шт. яєць. Про це інформує Головне управління статистики Чернівецької області.

У порівнянні з січнем–червнем 2017р. збільшилися обсяги виробництва яєць – на 8,2% та м’яса – на 1,6%.

Разом з тим, зменшилися обсяги виробництва молока на 2,9%, вовни – на 6,6%.

На 1 липня п.р. у господарствах усіх категорій утримувалось 99,6 тис. голів великої рогатої худоби, у т.ч. корів – 54,5 тис., 155,1 тис. – свиней,
58,1 тис. – овець і кіз та 4,1 млн. – птиці.

Порівняно з 1 липня 2017р. зафіксовано збільшення кількості птиці на 2,1%.

Разом з тим, зменшилося поголів’я свиней на 7,0%, великої рогатої худоби – на 5,1% (у т.ч. корів – на 3,0%) і овець та кіз – на 3,7%.

peredplata