Скільки заробляють буковинці

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій (з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) Чернівецької області у березні п.р. становила 7437 грн, що в 1,8 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (4173 грн) та на 3,5% – рівня лютого п.р.

Індекс реальної заробітної плати у березні п.р. порівняно з лютим п.р. становив 102,7%.

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносились: фінансова та страхова діяльність (10900 грн), серед промислових видів діяльності – добувна промисловість і розроблення кар’єрів (12038 грн).

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався на підприємствах з тимчасового розміщування й організації харчування (4182 грн), серед промислових видів діяльності – на підприємствах з водопостачання, каналізації, поводження з відходами (7201 грн).

На 1 квітня п.р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати підприємств, установ та організацій (юридичних осіб та відокремлених підрозділів юридичних осіб з урахуванням цензу за кількістю найманих працівників) становила 289,8 тис.грн, більше двох третин якої (67,3%) припадало на економічно активні підприємства.

Уся сума боргу економічно активних підприємств утворилася у закладах освіти м.Чернівців.

Інформує ГУ статистики у Чернівецькій області.

peredplata