Скільки заробляють буковинці

Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій (з кількістю найманих працівників 10 і більше осіб) Чернівецької області у червні п.р. становила 8690 грн, що в 2,1 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (4173 грн) та на 11,1% – рівня травня п.р.

Індекс реальної заробітної плати у червні п.р. порівняно з травнем п.р. становив 112,0%.

Продовжує утримуватися високий рівень диференціації розмірів заробітної плати за видами економічної діяльності.

До видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці відносились: державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування (12800 грн), серед промислових видів діяльності – добувна промисловість і розроблення кар’єрів (12940 грн).

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався на підприємствах з тимчасового розміщування й організації харчування (4544 грн), серед промислових видів діяльності – на підприємствах з водопостачання, каналізації, поводження з відходами (7474 грн).

На 1 липня п.р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати підприємств, установ та організацій (юридичних осіб та відокремлених підрозділів юридичних осіб з урахуванням цензу за кількістю найманих працівників) становила 1,5 млн.грн., що в 15,3 раза більше, ніж на
1 червня п.р. Протягом червня п.р. утворилася заборгованість перед працівниками економічно активних підприємств промисловості і на 1 липня п.р. становила 1,4 млн.грн.

Інформує ГУ статистики у Чернівецькій області.

 

peredplata