У Чернівецькому міському військкоматі військовозобов’язаним дали 10 днів, щоб з’явитись до ТЦК та СП

На сайті Чернівецької міської ради 27 червня опублікували Наказ начальника Чернівецького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (від 19 червня 2023 року), у якому військовозобов’язаних осіб закликають з’явитись у 10-денний термін до міського ТЦК та СП, про це пише Медіа агентство АСС.

«На підставі указів Президента, а також у звʼязку із продовженням воєнного стану та строку проведення загальної мобілізації, начальником Чернівецького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки прийнято ряд рішень:

– Продовжити на території Чернівецької територіальної громади мобілізацію людських і транспортних ресурсів в обсягах, визначених планом.

– Усім військовозобовʼязаним, що проживають на території Чернівецької громади та мають мобілізаційні розпорядження або отримали персональні повістки, зʼявитися у терміни та за адресою, що вказані в їх мобілізаційних розпорядженнях, персональних повістках або розпорядженнях (наказах).

– Військовозобовʼязаним, які не отримали мобілізаційних розпоряджень чи персональних повісток, прибути до Чернівецького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки в 10 денний термін з дня опублікування цього наказу.

– Військовозобовʼязаним, які перебувають на військовому обліку в інших районних чи міських центрах комплектування, але тимчасово перебувають на території Чернівецької громади у звʼязку з роботою або іншими обставинами, прибути до Чернівецького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки в 3 денний термін з дня опублікування цього наказу.

– Зміна місця проживання військовозобовʼязаним без дозволу начальника Чернівецького міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки забороняється», – йдеться в тексті опублікованого Наказу.

Також у міському військкоматі нагадали про відповідальність за ухилення від призову.

Додамо, подібні Накази вже були опубліковані в Івано-Франківську та Києві.

Що відомо про аналогічні накази у Івано-Франківську та Києві

Нагадаємо, що в Івано-Франківську всім військовозобов’язаним дали 10 днів, щоб прибути до ТЦК. Цей наказ наробив чималого галасу в суспільстві. Тому згодом в Івано-Франківську пояснили причини наказу. Згідно з повідомленням ТЦК та СП, такий «наказ видається щоразу, як продовжується дія воєнного стану та мобілізації на підставі продовження строку воєнного стану Указом президента України».

За словами юристів, які коментували подібні Накази ЗМІ у інших регіонах, наказ в частині оповіщення про виклик військовозобов’язаних до центру не відповідає порядку, передбаченому діючим законодавством. Вручення повісток шляхом розміщення оголошення в публічних місцях законодавством не передбачене, кажуть юристи.

 

peredplata