Воїн з Буковини отримав відзнаку Головнокомандувача ЗСУ «Срібний хрест»

Повномасштабне вторгнення росії почалось у 24 лютого минулого року, а вже 26-го – військовий Тарас Меленчук прийшов до військкомату.
 
За плечима – військова кафедра ЧНУ, де він здобув звання офіцера-артилериста. У 2014-2015 роках був одним з перших, хто пішов воювати на Донбас. Пройшов такі гарячі точки, як Дебальцеве, Шахтарськ, Степанівка та Савур-Могила.
 
Також Тарас Меленчук пройшов навчання у Німеччині та Естонії, де досконало опанував стрільбу на сучасних артилерійських установках за натівськими стандартами.
 
Зараз нашого воїна нагородили відзнакою Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного «Срібний хрест».
 
Довідково
Нагрудним знаком «Срібний хрест» нагороджуються особи офіцерського складу Збройних Сил України за особистий внесок у справу розбудови і розвитку Збройних Сил України, успішне виконання бойових завдань під час проведення об’єднаних, антитерористичних операцій, а також операцій з підтримання миру та безпеки, високі показники у бойовій підготовці, бездоганне несення бойового чергування, вартової (внутрішньої) служби у повсякденній діяльності.
Нагрудним знаком, як правило, нагороджуються особи, які раніше нагороджувалися нагрудним знаком «Сталевий хрест» або у разі здійснення особою визначного вчинку.
У виняткових випадках нагрудним знаком можуть бути нагороджені особи сержантського або старшинського складу Збройних Сил України, що виконували обов’язки на офіцерських посадах під час ведення бойових дій та раніше нагороджувалися нагрудним знаком «Сталевий хрест».
 
Пишаємось і дякуємо за захист кожного з нас!
 
Джерело: Чернівецька ОВА
 
 
 

peredplata