Надав на кордоні підроблене пенсійне посвідчення та довідку ВЛК про непридатність: на Буковині затримали киянина

Слідчі поліції Буковини повідомили киянину про підозру у використанні підроблених документів
У селі Мамалига співробітники відділення №2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції задокументували протиправні дії 31-річного уродженця Київської області. Порушник за допомогою фальшивих документів намагався перетнути державний кордон. За скоєне йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.
 
В ході досудового розслідування поліцейські з’ясували: 8 липня у селі Мамалига на контрольно-пропускному пункті «Мамалига» під час проходження митного контролю 31-річний киянин пред’явив співробітникам прикордонної служби підроблене пенсійне посвідчення та довідку військово-лікарської комісії про непридатність його до військової служби.  
 
Таким чином, порушник мав намір безперешкодно виїхати за межі України в період воєнного стану.
 
Правоохоронці затримали чоловіка у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
 
Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури вже повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частинами 3 та 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.
 
Поліцейські нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану чоловікам від 18 до 60 років обмежується виїзд за межі країни.
 
 
Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata