На Буковині перекрито два канали незаконного переправлення осіб через держкордон

На Буковині перекрито два канали незаконного переправлення осіб через держкордон

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної та Чернівецької окружної прокуратур викрито та повідомлено про підозру групі осіб, які організували незаконне переправлення чоловіків призовного віку за кордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Серед організаторів – громадянка рф.

За даними слідства, добре орієнтуючись на прикордонній місцевості двоє жителів Чернівецького району налагодили канал незаконно переправлення осіб за кордон. Їх викрили правоохоронці під час спроби за 3700 євро та 6000 доларів США забезпечити незаконний перетин державного кордону України з Румунією двом військовозобов’язаним.

Долучилась до протиправної схеми одержання прибутку від організації незаконного перетину держкордону і 49-річна жителька Тернопільщини – громадянка рф, яка має посвідку на постійне проживання в Україні.

За 5000 євро та 18100 доларів США жінка «допомагала» 4 чоловікам (громадянам України призовного віку) потрапити до Румунії. Її разом з чотирма пасажирами, яких перевозила для подальшого незаконного переправлення викрили правоохоронці на території контрольованого прикордонного району Чернівецької області.

Слідство триває. Встановлюються інші причетні до злочинів особи.

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях здійснюють слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР НП України, Управління СБ України в Чернівецькій області та Чернівецького прикордонного загону.

Джерело: Чернівецька обласна прокуратура 

peredplata