СБУ в Чернівецькій області викрили двох громадянок рф на фінансуванні російських окупаційних військ,

Фінансування тероризму та зміни меж державного кордону України – повідомлено про підозру «Z-волонтерам»
За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури двом громадянкам рф заочно повідомлено про підозру за фактами фінансування тероризму та зміни меж території або державного кордону України (ч. 2 ст. 258-5, ч. 3 ст. 110-2 КК України).
За даними слідства, негативно налаштовані до існування України як суверенної та незалежної держави росіянки організували збір коштів на підтримку незаконного збройного формування «ДНР» та військовослужбовців рф.
Для залучення активів на підтримку тероризму, росіянки створили у соціальних мережах відповідний канал «ПОМОЩЬ БОЙЦАМ #….», де активно просувають ідею фінансування підрозділів терористичної організації так званої «ДНР» та військовослужбовців зс рф.
Для цього вони регулярно організовують збір коштів на військове спорядження, засоби обігріву, продукти харчування, надаючи реквізити банківських установ рф. Надалі звітують про цільове використання «допомоги» із залученням фото/відео звітів з терористами та окупантами, у тому числі за участі росгвардійців, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за процедурою in absentia проводять слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура
 
 
 
 
 
 
 

peredplata