На Буковині судитимуть киянина, який для виїзду за кордон надав фальшиві документи

Співробітники ГУНП у Чернівецькій області продовжують виявляти осіб, які у період воєнного стану за допомогою фальшивих довідок намагаються виїхати з України. Відповідно до чинного законодавства, за вчинення таких протиправних дій передбачене покарання до п’яти років позбавлення волі. 

Поліцейські відділу поліції № 4 (м. Герца) викрили чоловіка, який у лютому цього року за допомогою підробленого тимчасового посвідчення про непридатність його до військової служби намагався перетнути територію України. Зокрема, у селі Тереблече на міжнародному-пропускному пункті «Порубне» 26-річний житель м. Київ надав прикордонникам фальшивий документ.

Наразі слідчі Чернівецького районного управління поліції завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт відносно порушника для розгляду до суду. 

Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частинами 3 і 4  статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснював Герцаївський відділ Чернівецької окружної прокуратури. 

Правоохоронці нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata