На Буковині перед судом постане торговець особливо небезпечними наркотиками

На Буковині перед судом постане торговець особливо небезпечними наркотиками – слідчі поліції завершили досудове розслідування.
 
Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області .

Нагадаємо: у червні цього року поліцейські Чернівецького райуправління поліції спільно з оперативниками Управління карного розшуку ГУНП викрили 16-річного чернівчанина, причетного до реалізації наркотиків. Наразі обвинувальний акт відносно порушника затверджений прокурором та скерований для розгляду до суду.

15 червня під час здійснення заходів щодо боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин поліцейські Буковини на одній із вулиць Чернівців зупинили хлопця, який поводив себе підозріло.

Під час проведення поверхневої перевірки поліцейські виявили та вилучили у 16-річного місцевого жителя 98 пакетиків, із особливо небезпечною психотропною речовиною. Наркотичні засоби хлопець планував реалізувати на території міста за допомогою «закладок».

Поліцейські затримали порушника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

В подальшому, працівники поліції провели невідкладний санкціонований обшук помешкання фігуранта, в ході якого виявили та вилучили:

– 52 готові закладки із амфетаміном;

– поліетиленовий пакет із амфетаміном;

– електронні ваги;

– зіп-пакети та мотки ізолюючої стрічки для фасування наркотичних засобів.

Все вилучене правоохоронці направили на експертизу до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, результати яких засвідчили, що вилучене у своєму складі містить особливо небезпечні психотропні речовини амфетамін та PVP, обіг яких в Україні заборонено.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування стосовно фігуранта за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

 

peredplata